Svet

Program za preštevanje glasov, ki je Bidnu “pomotoma” pripisal več tisoč glasov uporabljajo v kar 28 zveznih državah! VIDEO

Programska oprema, s katero se je “zataknilo” na nekaterih voliščih, vključno z Georgio in Michiganom – pri čemer je v slednji državi to pomenilo tisoče glasov, ki so namesto za Trumpa šteli za Bidna – je bila, poroča Breibart, sodeč po spletni strani samega podjetja, uporabljena v kar 28 zveznih državah.

V preteklih dneh smo že pisali o številnih načinih prevar, ki smo jim bili priča na tokratnih ameriških volitvah, zaradi katerih bodo sodišča in na koncu ameriško vrhovno sodišče tisti, ki bodo odločali o zmagovalcu teh volitev. Vsak dan se pojavljajo nove novice o prevarah. Breitbart tokrat poroča o nenavadnem primeru podjetja Dominion, ki se na svoji lastni spletni strani hvali, da kar 28 zveznim državam zagotavlja programsko opremo za volitve.

Težava s podjetjem Dominion je, da mu je v dveh ključnih zveznih državah, Georgiji in Michiganu, že dokazano “spodrsnilo” in je tisoče glasov namesto Donaldu Trumpu “pomotoma” pripisal Jou Bidnu. V michiganskem okraju Antrim, enem od 47, ki uporabljajo opremo Dominion Voting Systems, je spodrsljaj pomenil, da je tisoče glasov namesto za Trumpa šlo za Bidna. Ko so bili rezultati za ta okraj opravljeni, se je tehtnica prevesila na Trumpovo stran.

Dva okraja v Georgiji, ki uporabljata opremo Dominiona, sta prav tako poročala o težavah in sesutju sistema. Eden od uradnikov na voliščih v Georgiji je dejal, da je bilo sesutje sistema za štetje glasov posledica posodabljanja programske opreme na volilnih strojih, ki ga je noč pred tem opravilo omenjeno podjetje. Po pričevanju ene od nadzornic tega na voliščih nikoli ne počnejo.

Iz tretjega okraja v Georgi prav tako prihajajo poročila o tem, da je napaka v programski opremi Dominiona povzročila, da so za dalj časa morali prenehati šteti glasove. Strokovnjaki ocenjujejo, da je vsaj 80 tisoč glasovnic bilo afektiranih na podoben način, a so se uradniki, ki so za to vedeli, kljub vsemu odločili nadaljevati, vedoč, da se bodo mnogi glasovi kasneje spremenili. Prav vsi okraji v Georgiji so šele letos prvič dobili programsko opremo od Dominiona, podjetja, ki je svoje dovoljenje za delo dobilo lani v Pennsylvaniji.

Kitajsko vmešavanje v ameriške volitve?

Da bi lahko ugotovili, kako je lahko prišlo do takih “hroščev” je potrebno pogledati kam sežejo povezave podjetja Dominion. Omenjeno podjetje naj bi bilo povezano s govornico demokratske večine v spodnjem domu konresa Nancy Pelosi, saj so, kot je poročal Bloomberg, najeli bivšega vodjo njenega osebja. Toda to še ni vse. Nekateri viri celo poročajo, da naj bi lastnik Dominiona bila mož Pelosijeve,  ustanoviteljica pa Kitajska komunistična partija. Če je to res, bi to gotovo sprožilo vprašanje kitajskega vmešavanja v ameriške volitve. Washington Post je leta 2014 zabeležil, da je Dominion fundaciji Clintonovih prispeval med 25 in 50 tisoč dolarjev.

Do še več indicev volilne prevare pa pridemo, če se spomnimo, da je na noč volitev 3. novembra 2020, ko je vse kazalo, da bo odločno zmagal ameriški predsednik Donald Trump strmoglavila vrednost kitajskega yuana. Zatem so v ključnih zveznih državah, kjer je bil v veliki prednosti Trump ustavili štetje. Ko so ponovno začeli šteti, je začelo prihajati po več sto tisoč glasov samo za Bidna in noben za Trumpa.

Ob tem pa lahko še spomnimo na primer Bidna in njegovega sina, Hunterja Bidna, kjer imamo tako dokaze o sodelovanju demokratov s CCP na škodo ZDA – kot poskusi osrednjih medijev, da o primeru ne poročajo.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button