Informer
Spletni posrednik informacij

Pri 24ur se sklicujejo na informacije prevarantskega bošnjaškega novinarja Avdića! Njegova verodostojnost na ravni Tanje Fajon!

0

Predstavljamo vam bosanskega novinarja bošnjaškega porekla Avda Avdića. V preteklih dneh je v Slovenijo pošiljal bombastične članke o prijatelju predsednika vlade Janeza Janše, Roka Snežiča. A njegova podoba v bosanski javnosti je bila velikokrat omadeževana, kar je opozoril tudi strokovnjak za Balkan Darko Mršić. “Kako gresta z roko v roki Tanja Fajon in bošnjaška kriminalna SDA? Sodelavec muslimanskih paraobveščevalcec pripravi članek, ki za potrebe SDA ruši tožilko G. Tadić (ki se boji za svoje življenje v BiH), za potrebe Tanje Fajon pa še malo o Janši,” je zapisal Mršić.

Avdo Avdič je razvpiti novinar, ki se rad prodaja za neodvisnega raziskovalnega novinarja v Bosni in Hercegovini. A je njegov medij Istraga v resnici le izpostava bosanske obveščevalne službe OSE. V preteklosti so bosanski mediji s slikami dokazali, da sta Avdić in direktor OSE Osman Mehmedagić sodelovala pri konstruiranju afer. V preteklosti so preko Avdićevega medija Istraga sporočili,  da kdorkoli bo v Bosni in Hercegovini prijavil ali vložil kazenske ovadbe proti funkcionarjem OSE, bo ga doletel pogrom OSE. Vzrok za to dejanje je bila anonimna vložena kazenska ovadba proti direktorju OSE Mehmedagiću.

Bosanski medij Dnevno.hr je že leta 2018 razkril, da si je Avdić izmislil afero o glavni tožilki Bosne in Hercegovine Gordane Tadić. Avdić je bil v dolgoletni zvezi z glavno sarajevsko tožilko Dalido Burzić in je po razhodu z njo napisal sovražni članek. Kot so poročali bosanski novinarski kolegi v Dnevno, sta med drugim Avdič in Burzićeva bila znana po popivanju žganja po sarajevskih lokalih. Sami pa so tudi domnevali, da sta bila oba uživalca kokaina.

avdic
Avdo Avdić in direktor Bosanske obveščevalne službe OSE Osman Mehmedagić. (Foto: Normala.ba)

Avdo Avdić brani bošnjaške zločine, zato hoče uničiti delo državne tožilke Gordane Tadić
Avdić uporablja podobno taktiko žrtve kot novinarji v osredjih slovenskih medijih. Bošnjaški “novinar po naročilu” v družbi zelo rad razlaga, da so ga želeli posiliti in pretepsti, a se ga nihče ne bi dotaknil nikoli. Njegov karakter so hitro spoznali na nacionalni televiziji BiH-a in so ga hitro odpustili. Avdić je glavni branik Bošnjakov in bošnjaške stranka SDA. O njih poroča lepo in brez kritične distance. V preteklosti so slovenski organi iz Slovenije izgnali dva salafista. Oba je v bran vzel le Avdić.

Novinarska podoba Avdiča ni nedolžna kot jo radi prikazujejo v slovenskih dominantnih medijih. Na spletu je resnico razkril nekdanji član SD Darko Mršič. Vsebina današnjega članka na 24ur proti Roku Snežiču ni naključje. Hitro vam postane jasno, da se je med prvimi oglasila na spletu predsednica SD Tanja Fajon. V čivku je zapisala, da je Avdić razkril molk državne tožilke Gordane Tadić ob razkrivanju zločinske prevare “sodelavcev Janeza Janše-prebivalcev Banjaluke, ki so sodelovali v mreži pralcev denarja Mirana Vuka in Roka Snežiča.” V preteklosti smo v našem mediju večkrat poročali o kritičnih odzivih srbskih medijih, ki so razkrili dvolično naravo Fajonove,

Mršič razkrije Avdića, da večino zgodb v zadnjem času hoče uničiti ugled tožilstva v BiH in glavno tožilko Gordano Tadić. V ozadju so interesi vplivnih Bošnjakov, da bi prevzeli kontrolo nad pravosodjem v BiH. Avdić je osrednji medijski odvetnik in branitelj bošnjaških kriminalnih dejanj v BiH.

 

Državna tožilka Tadićeva se boji za svoje življenje zaradi razkrivanja bošnjaških zločinov, ki jih hoče Avdić zakriti!
Prav tožilstvo pod vodstvom Gordane Tadić sestavlja obtožnice za vojne zločine Mudžahedinov, lažne diplome vplivnih bošnjaških politikov in afero Zlata malina. Glede na to, da medijske sluge globoke države radi očitajo alternativnim medijem, da se obregnejo ob nacionalno poreklo javnih oseb, bi morali isto vprašanje zastaviti Avdiću.

Po besedah Mrščiča je eden izmed vzrokov medijsko blatenje Avdića tožilke Tadićeve, da je hrvaškega porekla. Prav Tadićeva je zadnja prepreka, da bi kontrolo nad bosanskem pravosodjem imeli Bošnjaki. Avdić je v preteklosti imel eno od osrednjih vlog v aferi “Mehanik Davor” in “Selefije”je bil zaradi svojih navedb zaslišan na tožilstvu v Bosni in Hercegovini leta 2019.

jozo
Tožilec Jozo Leutar zaradi preiskovanja bošnjaskih zločinov je bil ubit leta 1999. (Foto: Posnetek zaslona-Dnevno)

Poznavalec razmer na Balkanu izpostavlja, da je Tadićeva javno povedala, da se v “Federaciji Bih zaradi Avdića več ne počuti varno.” Situacija je v Bosni zelo resna, saj je pred kratkim odstopil predsednik Višjega sodniškega tožilskega sveta (VSTV) Milana Tageltija. Le ta je izjavil, da si ne želi končati kot Jozo Leutar. Na Leutarja so marca 1999 bil izveden atentat, ker je pričel s preiskovanjem mudžahedinskih zločinov.

Več o tem, kdo stoji za lansiranimi članki na 24ur pa v jutrišnjem nadaljevanju.

Luka Perš

Objavite komentar