Slovenija

Poglejte kaj počenja kamniška učiteljica, ki je zaostala v času socializma

V današnjem času je očitno vse mogoče. Tudi v naših šolah. V naše uredništvo smo prejeli pismo učencev srednje šole, kjer imajo učiteljico, ki je, kot pravijo še zaostala v socializmu. 

Učiteljica, ki je zaostala v času socializma

Srednja šola v Kamniku je dokaj mirno zbirališče srednješolce v iz Kamnika, Domžal in okolice. Čeprav Kamnik ni prav veliko kilometrov odmaknjen od Ljubljane, pa socialistični prijemi, kot jih zganja učiteljica filozofije na tej šoli ne padejo na plodna tla. Za učence, ki ne razumejo njenega socialističnega pridiha “učenosti” pravi da so v “mehurčku nevednosti”!

V naše uredništvo smo prejeli pismo učencev te šole, kjer ima učiteljica filozofije (imena učiteljice, kot tudi učencev, ne bomo razkrili) prave socialistične prijeme. Omenjena učiteljica, ki bi po nekaterih podatkih morala že v penzijo, je še tovarišica starih titovih časov. Med učno uro filozofije ne pozabi omeniti levice in njenega zavzemanja za socializem ter ne pozabi obrekovati vlado Janeza Janše. Vsake toliko časa predsednikom razreda pošilja “propagandni” material kako izgledajo upori učencev in učiteljev na ljubljanskih šolah, kako so izgledali upori v Mariboru in kako se je treba upirati vladajoči eliti.

to je sporočilo učiteljice svojim učencem

Brez problema pri tej učiteljici dobiš dobro oceno, če ji le omeniš, da si simpatizer Levice ali kakšne druge leve opcije. Zato o svoji politični opredeljenosti mnogi molčijo. Kot pravijo nekateri, niti Šarec ni dovolj “lev” da bi zadovoljil apetite te učiteljice. S to profesorico, ki je zaostala v socialističnem času imajo tako mnogi probleme. Znana je po zatiranju drugačnih mnenj in političnega aktivizma na šoli. na začetku šolskega leta je celo dejala, da Slovenija postaja vedno bolj socialistična, vlada pa naj bi načrtovala privatiziranje zdravstva, jemlje svobodo državljanom in cenzurira medije.

Sicer pa naj bi ta “titova” tovarišica delala “štalo” tudi po kolektivu, ko zbira podpise za razne referendume, za vojsko, za pitno vodo itd. Čeprav naj bi jo sodelavci že večkrat opozorili, da šola ni prostor za politične aktivnosti njene vrste. Takim, ki ji nasprotujejo pa pravi da niso pacifisti. Učenci pa, kot da nimajo dovolj drugih problemov, pa morajo med njeno uro gledati tudi intervju, ki je bil posnet na na RTV SLO z Mladenom Dolarjem , kjer med drugim govori o »janšizmu« in avtoritarni vladi.  Po tem intervjuju pa morajo učenci tudi odgovoriti na različna, tudi ideološka vprašanja in jih poslati profesorici.

No časi socializma so res že minili in ravno letos Slovenija praznuje 30 letnico samostojne države, kar bi lahko vedela tudi omenjena učiteljica.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button