PolitikaSlovenija

Podana naznanitev kaznivega dejanja zoper Socialne demokrate

Socialni demokrati imajo na Levstikovi cesti svoje prostore stranke. A kako so prišli do prostorov? To pa je druga zgodba. Ravno zato je bila na velikonočni ponedeljek podana naznanitev kaznivega dejanja.

Podana naznanitev kaznivega dejanja zoper Socialne demokrate

na našem portalu smo že veliko pisali o sporni Moskovičevi vili, katero so si prilastili Socialni demokrati. A način, po katerem so prišli je vsekakor sporen, če že ne nezakonit. piše portal V fokusu.si.

“Komisija Republike Slovenije za kadrovske in administrativne zadeve vlade je marca 1993 sklenila menjalno in darilno pogodbo s Socialnodemokratsko prenovo Slovenije oziroma zdajšnjo Združeno listo socialnih demokratov. Republika Slovenija naj bi tako pridobila stavbe nekdanjega centralnega komiteja na Tomšičevi 5, Združena lista pa naj bi v zameno dobila nepremičnine na Levstikovi 15 in na Slovenski 9 v vrednosti 150 milijonov tolarjev (2 milijona nemških mark). Sklenjena menjalna in darilna pogodba med vlado Republike Slovenije in Socialnodemokratsko prenovo naj bi bila torej nezakonita in v nasprotju z dogovorom, ki so ga 11. septembra 1990 podpisali vsi predstavniki parlamentarnih strank nekdanje skupščine, in sicer da bo do rešitve problema veljala prepoved odtujevanja in prometa s premoženjem nekdanjih DPO (družbenopolitičnih organizacij, op.p.).

ZLSD, takrat jo je vodil Ciril Ribičič, se je s tega samovoljno izvzela in si preprosto prilastila premoženje nekdanje Zveze komunistov, svoje predhodnice torej. Čeprav so v teh 30 letih, kar smo se osamosvojili, komunisti nekajkrat spremenili ime, danes so stranka Socialni demokrati, ostajajo na isti ideološki platformi, kar so počeli ves čas komunistične oblasti.

Predsednica stranke SD Tanja Fajon (Foto: STA)

Naznanitev kaznivega dejanja

[color-box color=”blue”] Ravno ta sporna vila je predmet naznanitve kaznivega dejanja. Ravno na  velikonočni ponedeljek je Pavla Murekar naznanitev kaznivega dejanja poslala na številne naslove v Policiji, tožilstvu in sodiščih ter na nekatere naslove v ministrstvih, pa tudi na redakcije medijskih hiš[/color-box].

Kot je navedla Murekajeva so Socialni demokrati nepremičnino na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani pridobili v nasprotju z  Zakonom o političnih strankah – ZPolS (Ur. l. RS, št. 62/94 in naslednji), ki določa, da se z dnem uveljavitve tega zakona na Republiko Slovenijo in lokalne skupnosti prenesejo tiste nepremičnine političnih strank, ki so jih te pridobile kot pravni nasledniki bivših družbenopolitičnih organizacij razen, v kolikor so jih te pridobile ali povečale njihovo vrednost iz lastnih sredstev teh organizacij in kolikor zakon ne določa drugače.

Bomo videli, kaj se bo tokrat zgodilo.

PORTAL E-MARIBOR

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button