Politika

Odzvala se je Aleksandra Pivec: Poglejte, kaj svetuje političnim konkurentom!

Kmetijska ministrica in predsednica Desusa dr. Aleksandra Pivec je v zadnjem času stalna tarča medijskih napadov.

 

Če so predsedniku SMC in ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku očitali mahinacije v zvezi z nabavo zaščitne opreme, zdaj do vlade sovražno nastrojene medije “moti”, da kmetijsko ministrico na raznih prireditvah pogostijo s pršutom in vinom. Na vse bolj besne napade se je odzvala tudi sama ministrica.

“Dva mandata sem v politiki in vladi, a si niti v sanjah nisem mogla misliti, da je lahko politični boj tako umazan, kot se kaže zadnje mesece, ko je situacija postala povsem histerična,” se je še vedno z dopusta preko Facebooka na medijsko gonjo proti njej odzvala predsednica Desus in ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec.

Pivčeva je naprej poudarila, da je zanjo družina sveta, a jo je bila zaradi politike prisiljena potisniti na drugo mesto. Iz tega razloga izkoristi vsako priliko, da s sabo na obiske ob vikendih vzame tudi sinova, s katerima lahko prebije vsaj nekaj ur skupaj med vsemi službenimi obveznostmi.

 

Osrednji mediji v vlogi inkvizitorjev


V zvezi z nočitvijo na Krasu je Pivčeva povedala, da jo je plačala sama. “Zasebnih računov pa ne bom kazala medijem, ampak tistim institucijam, ki so za to zadolžene.” Kar je tudi edino pravilno. Povampirjeni osrednji mediji se namreč igrajo inkvizitorje, katerih namen je zgolj doseči obsodbo v očeh javnosti, zavedajo se, da vsa njihova namigovanja in blatenje ne bi zdržali na sodišču.

 

“To, da so nam na vsakem koraku tistega izleta ponudili pršut in kozarec vina, pa štejem kot del slovenske tradicije gostoljubnosti in ne za politični problem,” je pojasnila Pivčeva.

 

“Pogosto sem na terenu ne samo zato, ker se tako iz prve roke poučim o problemih, ki jih nato strateško rešujemo na ministrstvu, ampak tudi zato, ker so povsod veseli in celo ponosni, da jih obišče ministrica. Zato tudi z veseljem poziram na njihovih fotografijah in Facebook video posnetkih. Ker razumem to tudi kot izraz spoštovanja do mojih gostiteljev in ne samo kot promocijo.”

 

Pivčeva konkurentom sporoča naj si najdejo novo tarčo


V Izolo je Pivčeva ravno tako šla na povabilo občine. Vmes pa se je spremenil program. Sprva je bil zamišljen dogodek v povezavi z ribiškim muzejem in zatem kulturni festival, ki pa ga je NIJZ zadnji trenutek odpovedal. Kakor je pojasnila Pivčeva, je izolski župan, da dan ne bi šel v nič, predlagal spremembo programa in bolj poglobljeno seznanitev s problematiko ribiške infrastrukture in težavami vinarjev, kar je Pivčeva sprejela. Čas med službenimi dogodki je izkoristila, da se je družila s sinovoma.

 

 

“Najprej je bilo res v načrtu, da bosta z mano spala tudi otroka in sta se zato tudi prijavila v hotelu. Vendar smo se potem premislili in sta prespala drugod,” je razkrila Pivčeva. “Glavni razlog za to je bilo prav izogibanje morebitnim očitkom, da je sobo zanju plačala občina, čeprav so mi rekli, da je to legitimna odločitev gostiteljev, a kot rečeno živimo v času politične histerije.”

“Slovenski javnosti zagotavljam, da nikoli nisem in ne bom izkoriščala položaja ministrice za koristi mene ali mojih bližnjih. Oni največ žrtvujejo, da lahko sama opravljam izpostavljeno funkcijo. Naj ob koncu ponovno poudarim, da ne bom sprejela od Nikogar, Nikoli in Ničesar, zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj. Političnim konkurentom zato svetujem, naj se v to tarčo ne zaletavajo več. Javnosti pa zagotavljam, da bom po svojih najboljših močeh koristila Sloveniji,” je zaključila Pivčeva.

 

Celotno izjavo kmetijske ministrice Aleksandre Pivec objavljamo v nadaljevanju:

Najprej moram priznati, da sem se preostro odzvala na prva medijska vprašanja povezana z Vinakrasom. Ampak, ko so v politične napade name vpletli tudi otroka in moža, sem enostavno izgubila živce. Dva mandata sem v politiki in vladi, a si niti v sanjah nisem mogla misliti, da je lahko politični boj tako umazan, kot se kaže zadnje mesece, ko je situacija postala povsem histerična.

Zame je družina sveta in že tako najbolj trpim ravno zato, ker sem jo zaradi politike postavila na drugo mesto. Kot mama imam slabo vest zaradi občutka, da zanemarjam odnose z mojimi. In prav zato izkoristim čisto vsako priložnost, da s sabo na obiske ob vikendih vzamem sinova in tako ukradem vsaj nekaj ur, da se med ostalimi obveznostmi družim z njima.

Sem pa takoj povedala, da sem nočitev na Krasu plačala sama. Zasebnih računov pa ne bom kazala medijem, ampak tistim institucijam, ki so za to zadolžene. To, da so nam na vsakem koraku tistega izleta ponudili pršut in kozarec vina, pa štejem kot del slovenske tradicije gostoljubnosti in ne za politični problem.

Pogosto sem na terenu ne samo zato, ker se tako iz prve roke poučim o problemih, ki jih nato strateško rešujemo na ministrstvu, ampak tudi zato, ker so povsod veseli in celo ponosni, da jih obišče ministrica. Zato tudi z veseljem poziram na njihovih fotografijah in Facebook video posnetkih. Ker razumem to tudi kot izraz spoštovanja do mojih gostiteljev in ne samo kot promocijo.

Glede obiska Izole, kamor me je povabila občina, je v medijih prav tako veliko manipulacij. Da, tisti vikend sem mešala službene in zasebne zadeve. Med različnimi službenimi sestanki, nam je z otrokoma uspelo ukrasti nekaj uric samo za nas.

Na podaljšan vikend so me povabili zato, ker je bilo poleg pomembnega dogodka povezanega z ribiškim muzejem v načrtu tudi, da bom častna gostja kulturnega festivala, ki ga je potem NIJZ zadnji trenutek prepovedal. Zato je župan predlagal spremembo programa in bolj poglobljeno seznanitev s problematiko ribiške infrastrukture in težavami vinarjev, kar sem sprejela.

Najprej je bilo res v načrtu, da bosta z mano spala tudi otroka in sta se zato tudi prijavila v hotelu. Vendar smo se potem premislili in sta prespala drugod. Glavni razlog za to je bilo prav izogibanje morebitnim očitkom, da je sobo zanju plačala občina, čeprav so mi rekli, da je to legitimna odločitev gostiteljev, a kot rečeno živimo v času politične histerije.

Vsak človek, vsaka mama in celo vsaka ministrica, če sem malce cinična, ima po mojem pravico do tedna dopusta. A ker nekateri mediji terjajo takojšnje odgovore, jih moram podati. Slovenski javnosti zagotavljam, da nikoli nisem in ne bom izkoriščala položaja ministrice za koristi mene ali mojih bližnjih. Oni največ žrtvujejo, da lahko sama opravljam izpostavljeno funkcijo. Naj ob koncu ponovno poudarim, da ne bom sprejela od Nikogar, Nikoli in Ničesar, zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj.

 

Političnim konkurentom zato svetujem, naj se v to tarčo ne zaletavajo več. Javnosti pa zagotavljam, da bom po svojih najboljših močeh koristila Sloveniji.

 

Ivan Šokić /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button