Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Svet

Nazorni posnetek masakra v Srednjeafriški republiki, kjer že sedem let divja državljanska vojna! (VIDEO)

srednjeafriška republika scaled
Prizori z masakra v Srednjeafriški republiki (foto: Facebook)

Srednjeafriška republika se je s prevratom proti predsedniku Françoisu Bozizeju leta 2013 znašla sredi državljanske vojne, ki divja še danes. Iz države prihajajo naravnost ogabni prizori masakrov, v katerih je videti zmagovalce spopadov, kako se veselijo, ko v rokah držijo glave svojih nasprotnikov in z mačetami razkosavajo trupla pobitih.

 

Strokovnjaki Združenih narodov zadolženi za nadzor embarga nad orožjem v Sredneafriški republiki so sporočili, da v državo prihaja večje število tujih borcev. Razlog za njihov prihod naj bi bile volitve, ki naj bi se odvile kasneje letos.

Do serije spopadov naj bi prišlo po prihodu tujih borcev in orožja, pretežno iz Sudana. Združeni narodi so s tem namenom pozvali Srednjeafriško republiko, Čad in Sudan k bolj resnemu boju proti trgovini z orožjem in uvozom tujih plačancev.

 

A kakor kaže nazoren posnetek, v Srednjeafriški republiki ne rabijo tujih klavcev, že svojih imajo preveč. Na posnetku lahko vidimo eno od frakcij, ki proslavlja smrt svojih nasprotnikov. Pri tem se nekateri med njimi v ospredju ponašajo z avtomatskimi puškami in odsekanimi glavami svojih nasprotnikov, medtem ko njihovi tovariši v ozadju z mačetami razkosavajo trupla.

Zaradi državljanske vojne, ki poteka vse od leta 2013, je morala po poročanju The Defense Post skoraj četrtina od 4,5-milijonskega prebivalstva pobegniti s svojega doma. Razno razne milice nadzirajo večino države.

 

Združeni narodi so ob tem 13. julija obsodili smrt ruandskega mirovnika. Napad na pripadnike misije ZN naj bi predstavljal kršitev mirovnega sporazuma med frakcijami v Srednjeafriški republiki.

Ivan Šokić /Nova24tv.si

1 Komentar

1 Komentar

  1. Avatar

    Moja Slovenija

    25 julija, 2020 at 6:53 dop

    Groza!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

This poll has been finished and no longer available to vote !

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...