Svet

Naravnost tragična prizanesljivost medijev do zaspanega Bidna

Morda se ameriški predsednik Joe Biden ne spomni, kdo stoji tik ob njem in ne bo odgovarjal na novinarska vprašanja ali nagovoril kongresa, vsekakor pa imamo privilegij poslušati o njegovih hišnih psih, morebitni prvi mački ali o portretih Bele hiše.

 

Tudi ko gre za skrbno orkestrirane fotografske dogodke, kakršen je bil v torek v trgovini s strojno opremo v Washingtonu, Bidnovi “skrbniki” preprečujejo, da bi novinarjem odgovarjal na kakršna koli vprašanja. Prejšnji teden je med virtualnim srečanjem s kolegi demokrati celo dejal, da “z veseljem odgovarja na vprašanja, če bi to moral početi”, a ga je Bela hiša nemudoma prekinila.

 

Mediji sovražni do Trumpa, osladni do Bidna


Tukaj ni kaj videti, ljudje, gremo dalje? To se zdi neverjetno, saj so mediji do te uprave tako prijazni kot so bili neizprosno sovražni do prejšnje. Nič čudnega, da ankete kažejo, da Američani vse bolj dvomijo v mentalno pripravljenost 78-letnika.

Isti mediji, ki so si vse skušali razlagati kot znak duševnega propadanja Donalda Trumpa, pa močno odvračajo pogled od Joeja Bidna. Tiskovna sekretarka Bele hiše Jen Psaki ne odgovarja na vsebinska vprašanja, se jim izogiba ali obljublja, da bo prišla nazaj z odgovorom … Pač takrat, ko ne komunicira z brezpomensko besedno solato.

Tudi vprašanja novinarjev so zelo močna, od tega, ali bo Biden spremenil barvno shemo Air Force One do tega, kaj se je zgodilo obljubljeni prvi mački Bele hiše. Resno so jo v torek vprašali o večmesečnih govoricah o prvi mački, nakar je odgovorila, da nima nobenih informacij, vendar bo mačka, ko se bo pojavila, “zrušila internet”.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button