Kolumna

[Najnovejša kolumna Ane Zagožen] EU, zakaj si nas zatajila?

Ko spremljamo dogajanje v Evropi, vidimo, da Evropska unija ni več to, kar je bila. Ko smo se včlanili v to družino skupnih vrednot in interesov, smo verjeli, da bomo v tej skupini bolj uspešni na vseh področjih našega življenja.EU

 

Zdaj se zdi, kot da so naše glavne vrednote, na katerih je bila Evropa pravzaprav zgrajena, zamenjale vrednote, ki našo kulturo, tradicijo in identiteto uničujejo. Na eni strani smo zavezani graditi skupno politiko, na drugi strani si pa naši ideali nasprotujejo. Kje najti ravnovesje ali še boljše, kje bomo določili mejo, katerih škodljivih direktiv od Unije ne bomo sprejeli?

Res je, da smo kot tako majhna država prej v odvisni poziciji, kot v neodvisni in da sprejemamo tudi finančne pomoči, toda naša vsebina je prej podobna vsebini Višegrajskih držav, kot pa ostalim članicam Unije. Migracije, transspolna družba, zanemarjanje družine, individualizem, feminizem, blokada izražanja mnenj na socialnih omrežjih (t.i. sovražni govor) in politična korektnost, ustanavljanje novih religij (bivši izvršni direktor Googla, Levandowski celo ustanavlja cerkev, posvečeno umetni inteligenci). To so sedaj prioritetne vrednote Unije. Smo na razpotju, kjer bo šlo za vprašanje obstoja naše civilizacije, zahodne kulture. Če pogledamo zgodovino, vidimo, da so ravno na takšen način civilizacije propadale. Krščanstvo, na katerem je bila Evropa zgrajena, je bil steber naše civilizacije. To nam je dajalo moč in trdnost, povezanost. In tudi to nam kulturni marksisti želijo vzeti.

Očitno smo v situaciji, kjer se borita dobro in zlo. Slovenci smo v nezavidljivi situaciji. Že pol leta doživljamo napade tudi tujih levo usmerjenih medijev ravno zato, ker smo obdržali neko normalno politiko in smo zavezani svojim vrednotam, ki so v nasprotju z Bruseljskimi. Mi, ki smo doživljali socializem, smo vedeli, kako naši mediji niso pluralni, a ta visoka pristranskost medijev se je razširila na ves svet. No, včasih smo se čudili Severni Koreji, ko ni imela določenih spletnih strani. Primer You Tube. Danes se nam pod prikrito demokracijo dogaja povsem enako ali še hujše. Več je manipulacije, saj You Tube posnetke, ki mu niso v interesu briše, ostale pa pusti.

Na enak način delujejo ostala družbena omrežja. Na takšen način so zrušili celo kandidata za predsednika ZDA, Donalda Trumpa. Skratka, smo priča visoko nasprotujočih si vrednot in močno se bomo morali truditi in zavzemati za svoj obstoj. In spet smo pri denarju. Žal je sistem narejen tako, da so glavni svetovni mediji, nekatere svetovne oblasti, korporacije in multinacionalke financirane iz mogočnih denarnih tokov, ki pa so potem vzajemno zaščiteni. Vso priznanje aktualni vladi in njenemu premierju, da zmore tako dobro krmariti v trenutni situaciji. Evropa, obrnila si nam hrbet, nisi nas zaščitila ali se opravičila. Resno nas lahko skrbi za prihodnost, saj so določeni posamezniki v Bruslju zelo škodljivi in nevarni za ves svet, ne le za Evropo. Totalitaristi so vedno želeli ustanavljati nove razrede. Celo največji um Aristotel je verjel, da se ljudje rodijo svobodni ali pa kot sužnji; in čeprav se je zavzemal za človečno ravnanje s sužnji in za reformo suženjstva, je imel sužnje vseeno za orodje proizvodnje. In Unija sedaj kar malo spominja na komunizem. V komunizmu je delavec bil uradno svoboden, toda njegove možnosti za uporabo te svobode so bile skrajno omejene. Ali poznamo ta občutek? Ali se nam to dogaja ravno sedaj, predvsem z družabnimi omrežji? V prejšnjem sistemu je bilo tako, da so bili novinarji, ideologi, pisci, učitelji, profesorji plačani za “dviganje socializma”.

Ali je sedaj kako drugače? Ne, rekli vam bodo, da to delajo v vaše dobro. Pa vendarle; tudi pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.

 

Ana Zagožen

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button