Covid19Slovenija

Na obzorju so nova sproščanja ukrepov

Zdravko Počivalšek je napovedal, da bodo glede na nov pristop, ki ga bodo ubrali, lahko odprli in sprostili več gospodarskih dejavnosti.

Nove sprostitve glede gostinstva

  • Počivalšek je namignil da bodo lahko v vseh regijah odprte terase gostinskih lokalov, neglede na barvookuženosti, notranjost gostinskih lokalov pa bo odprta po tako imenovanem PCT-pristopu, kar pomeni, da bo odprta za tiste, ki so preboleli covid-19, ki so proti koronavirusu cepljeni ali pa imajo negativen test.
  • Kar se zadeva prenočitvene zmogljivosti, bodo tiste z do 60 enotami lahko imele odprtih 30 sob oziroma enot, večje pa bodo lahko imele odprto polovico svojih kapacitet. Za vse preostale dejavnosti se bodo zmanjšali potrebni kvadratnih metri za eno stranko s 30 na 20 metrov, je napovedal Počivalšek.
[su_box title=”Zdravko Počivalšek” box_color=”#c50e20″]Počivalšek računa, da bodo na današnji dopisni seji vlade omenjene sprostitve potrdili, v veljavo pa naj bi stopile v ponedeljek[/su_box]

Počivalšek je poudaril, da se moramo kot stranke zavedati, da je treba za vstop v notranjost gostinskih lokalov izpolnjevati pogoje pristopa PCT: preboleli, cepljeni, testirani. Gostinci nas morajo na to opozoriti, mi pa se moramo zavedati, da imajo pristojne inštitucije, torej inšpekcije, pravico te dokumente preveriti, je dejal minister in dodal, da enako velja tudi za namestitvene zmogljivosti, piše SIOL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button