Svet

Na Kubo prihaja vojska venezuelskega samodržca Madura, da bo pomagala zadušiti proteste

Kot kaže, se razmere na Kubi dramatično zaostrujejo. Naši viri namreč sporočajo, da na Kubo že prihajajo prvi oddelki venezuelske vojske, ki naj bi bratskemu režimu v Kubi pomagala pri krvavi zadušitvi protestov. Spomnimo, da je Kuba s svojo vojsko pomagala Venezueli pri zadušitvi nemirov lačnega venezuelskega ljudstva.

Prva skupina je menda na Kubo prišla že sinoči. Znano pa je, da so tuji vojaki veliko bolj neusmiljeni in kruti pri zatiranju protestov, zato je mogoče pričakovati tudi smrtne žrtve. Ljudje so prestrašeni, kubanska policija pa sistematično preiskuje Havano, celo vsako zgradbo posebej, če se slučajno v njih skrivajo protestniki.

Danes dopoldne so mediji poročali, da so v prvem valu kubanske oblasti aretirale 115 ljudi, med njimi opozicijski aktivisti ter novinarji. V državi so omejili dostop do interneta, tako da v svet prihaja manj informacij o tamkajšnjem dogajanju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V dogajanje so posegli tudi policisti v civilu. Glede na posnetke na družbenih omrežjih so pripadniki varnostnih sil pridržali protestnike, nekatere so tudi pretepali ali proti njim uporabili solzivec. Med ranjenimi je tudi fotograf tiskovne agencije AP, poroča britanski BBC.

Demokracija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button