No, videti je, da njegovo veselje ni prav dolgo trajalo, saj je danes objavil odredbo o hišni preiskavi. Okrožno sodišče v Ljubljani in dežurni preiskovalni sodnik Gregor Ševo sta odredila nujno preiskovalno dejanje zoper osumljenca, in sicer zaradi kaznivega dejanja hujskanja k upiranju po prvem in drugem odstavku 302. člena Kazenskega zakonika in kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje po prvem in drugem odstavku 301. člena, na podlagi Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani z dne 30.11.2020 ter določil prvega odstavka 215. člena, 166. člena, tretjega odstavka 172. člena Zakona o kazenskem postopku .

anispreiskava

Anis Ličina očitno hišne preiskave ni povezal s svojimi dejanji, pač pa je mnenja, da se je ta zgodila zaradi včerajšnjega “spoznanja”, da bi lahko njegovi pretekli grehi obveljali za neveljavne oziroma, da postopki proti njemu ne bi bili zakoniti. Vendar pa je to, da bi na tožilstvu namensko in brez razloga spletkarili proti Ličini res zelo malo verjetno, že zato, ker se je v preteklosti izkazalo, da ima po vsej verjetnosti tam določene “veze”. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je povedal, da mu je bilo s strani policije rečeno, da je tožilka policistom dejala, naj ne sanjajo o privedbi Ličine. Torej naj ne sanjajo, da bi ga ona procesirala, ko je bilo na tem, da ga je bilo treba pripeljati pred preiskovalnega sodnika. “Ne bom rekel, da si morda tega ni kdo izmislil, ne verjamem pa, da bi si policija to izmislila,” je dejal Hojs. Po poročanju Požareporta pa naj bi bila omenjena tožilka Maja Ulčar, nečakinja odvetnika Mitje Ulčarja, sicer tesnega prijatelja Francija Perčiča, znanega kot svetovalca nekdanjega predsednika Danila Türka.

anisnovember

Zaenkrat sicer še ni jasno, kakšen izplen si obeta sodišče od današnjih preiskav, vendar pa ob zajetni kriminalni kartoteki Ličine, verjetno ne bo težko česa najti, razen če ni računal na to možnost in predhodno že prekril vse, kar bi ga lahko kakorkoli obremenilo. Spomnimo, kriminalisti so januarja zaključili več kot dve leti trajajočo preiskavo organizirane kriminalne združbe, ki se je ukvarjala s preprodajo drog v Sloveniji in v tujini. Mednarodno organizirano kriminalno združbo so najprej zaznali v Sloveniji, nato pa so ugotovili, da se ta združba povezuje tudi z določenimi osebami s Hrvaške, nakar so preiskavo razširili preko meja. V zaključni akciji jim je uspelo zaseči velike količine drog, saj so našli preko 120 kilogramov amfetamina, več kilogramov kokaina in heroina ter več tisoč tablet ekstazija. Zasegli pa so tudi več kosov nelegalnega orožja ter preko 150 tisoč evrov gotovine. V to kriminalno združbo naj bi bil vpleten tudi Ličina, poleg tega pa ima na vesti tudi rop črpalke, kjer je pretepel uslužbenca, sodeloval pa je tudi  v združbi tihotapljenja nezakonitih migrantov.

Sara Kovač