Politika

Minister Simoniti povedal Sukićevi ker ji gre in zapustil sejo!

Poslanske skupine SD, LMŠ, SAB in NeP so zahtevale sklic skupne seje odbora za kulturo in komisije DZ za peticije, človekove pravice in enake možnosti z namenom, da bi razpravljali o pojavu neonacizma.

VASKO SIMONITI JE POVEDAL NATAŠI SUKIĆ, KAR JI GRE!

 

Leve stranke v pralamentu gledajo le svojo plat zgodbe. A dobro bi bilo najprej pomesti pred svojim pragom. Fašizem, komunizem in nacizem so ista plat zločinskih ljudi, ki so zavestno peljali do tega, do česar so peljali. To so trije zločinski režimi in sistemi, ki so med seboj popolnoma primerljivi. Konec koncev izvirajo iz istih logov,” je v ponedeljek na seji, kjer je bila edina točka razprave Neonacizem ni v javnem interesu,” je med drugim brez dlake na jeziku pojasnil minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in s tem dal jasno vedeti, da sam za razliko od opozicije obsoja prav vse totalitarne sisteme. Pozabil pa ni niti na obsodbo Antife, kar več kot očitno ni bilo po volji poslanki Levice in predsednici Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti Nataši Sukič.

 

Poslanec SDS Marijan Pojbič je na seji poudaril, da je dejstvo, da so prav vsi prisotni, med drugim tudi Matjaž NemecMarko Bandelli in Lidija Divjak Mirnik, slišali, kako je minister Simoniti obsodil prav vse ekstremizme. Obenem pa je Sukičevi kot očitek odvrnil, da je naravnost smešno, da seje sklicuje nekdo, ki nastopa na okrogli mizi Antife, kjer je bila celo govorka. Sukičeva je želela vedeti, kakšen je bil naslov okrogle mize in o čem se je govorilo. “Poglejte si sliko in si preberite. Da vam tudi to ni dovolj, da zavajate slovenski narod,” je Pojbič odgovoril in sliko pobližje pokazal Sukičevi.

Da bo Matjažu Nemcu, Marku Bandelliju in Lidiji Divjak Mirnik popolnoma jasno. Fašizem, komunizem in nacizem so vsi zločinski totalitarni režimi! A omenjeni trije, ki imajo miselnost še iz leta 1945, tega očitno ne vedo. To je očitno jasno le normalnim ljudem?

P.M.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button