Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Politika

Minister Hojs po divjem protestu novinarki POP TV: Mediji ste prispevali, da je danes tako! Sedaj imate pa ranjene policiste!

hojs5
Foto: Posnetek zaslona

Mediji ste soodgovorni za to. Mesece ste jih podpirali in jim “dajali kruha”. Mediji ste prispevali k temu, da se je to danes zgodilo. Zdaj imate pa ranjenega policista,” je minister Aleš Hojs po najbolj nasilnem protestu do sedaj očital novinarki POP TV Katarini Matejčič.

Po današnjih nasilnih protestih, na katerih ni manjkalo nevarne pirotehnike, granitnih kock in drugih predmetov, ki so jih huligani metali v policiste in v katerih je bilo poškodovanih več ljudi, med katerimi so morali dva prepeljati v klinični center v Ljubljani, je razmere na terenu preveril tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Ko je ta stopil mimo novinarke POP TV Katarine Matejčič in je ta od njega želela izjavo, kaj pravzaprav tam počne, ji je ta odgovoril, česar verjetno ni pričakovala.

Medijsko podpiranje protestov se je končalo z nasiljem
Razburjen zaradi vsega nereda v središču Ljubljane in ranjenih policistov, ji je zabrusil, da so ravno mediji soodgovorni za nasilne proteste, saj so jih ves čas, od spomladi dalje intenzivno podpirali. “Mediji ste soodgovorni za to. Mesece ste jih podpirali in jim “dajali kruha”. Mediji ste prispevali k temu, da se je to danes zgodilo. Zdaj imate pa ranjenega policista,” je dejal minister Hojs. Matejčičeva je želela svoje delo opravičiti z nabavo medicinske opreme v začetku prvega vala epidemije, toda Hojs ji je odvrnil: “Kaj pa imajo policisti z nabavo opreme?” Pri tem mu je skušala novinarka POP TV še dodati, da je šlo za vlado, in dialog se je končal.

Spomnimo, da so protivladne proteste od samega začetka mediji izrazito aktivistično podpirali, čeprav so bili od samega začetka nezakoniti. Skupaj so podpihovali nepokorščino, nespoštovanje zdravstvenih ukrepov, kar je končno rezultiralo tudi pri visokih številkah okuženih in umrlih v drugem valu epidemije. Temu bodo sledile tudi socialne in ekonomske posledice, ki se jih marsikdo še ne zaveda. Danes so na spisek vseh posledic dodali še nasilništvo.

Kako je novinarka POP TV Katarina Matejčič nekoč tvorno sodelovala z vodjo protestnikov Jašo Jenullom, da bi posneli kar se da dobre kadre protestov, pa priča ta posnetek:

 

Sara Kovač

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...