Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Slovenija

Kdo bo ustavil skrajneža, ki s propagando proti maskam že straši pred šolami?

Screenshot at Sep 04 10 01 29
Provokator Nikita Xever ne pozna počitka. Po torkovem incidentu pred Univerzitetnim kliničnim centrom v Ljubljani, se je napotil še pred Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport, za tem pa je obiskal še osnovno šolo in učencem s strašenjem popestril prvi šolski dan. 

Poročali smo že, da se je skrajnež Nikita Xever v torek zapletel v konflikt z varnostnikom pred ljubljanskim kliničnim centrom. Po tem, ko ga je varnostnik odslovil, se je ustavil še na ministrstvu za šolstvo. “Pokličite namestnika ministrstva. Tega, s katerim sem zadnjič govoril z njim. To je bilo prejšnji teden, gotovo se spomnite s kom sem govoril,” je arogantno zahteval od varnostnika, ki je stal pred ministrstvom in seveda tudi nosil masko. Žal se zaradi maske varnostnikovi odgovori ne slišijo dobro. Je pa Xeverju nedvomno rekel, da mu objave posnetkov na Facebooku ne bo dovolil.

V njegovi družbi je bila tokrat tudi aktivna državljanka in uradna govornica Vseslovenske vstaje narod, Tjaša Prošek. Šlo naj bi za predajo poziva ministrstvu za šolstvo. V pozivu aktivisti zahtevajo, da se v šolah ne bi uporabljalo razkužil, da ne bi upoštevali socialne distance in oznak na tleh, da bi bilo možno uporabljati vsa igrala in rekvizite, da bi bili vsi brez mask – skratka, da bi se v šolah vrnilo vse na stare tirnice, iz predkoronskega časa.

xeverministrstvo

Xever pred ministrstvom za izobraževanje znanost in šport (Foto: Facebook)

Na Twitterju se je isti dan pojavil tudi posnetek njegovega obiska osnovne šole. Vprašal je, če je vstop z masko obvezen ali je samo priporočen. Ko so mu odgovorili, da je maska priporočena, je vprašal, zakaj tega ne povejo tudi staršem otrok. “Glede na to, da maske dušijo in otroci vdihavajo ogljikov dioksid, ste dolžni povedati, da je to samo priporočljivo in ne obvezno, vsakemu staršu posebej,” jih je podučil. “Te maske so neustavne,” je tudi dodal in jih še dodatno izobrazil: “Ker maske škodujejo zdravju, ogljikov dioksid povzroča, da se celice pretvarjajo v rakave celice. In sploh na otrocih, tega ne smemo dovoliti.

 

To, da Xever pred šolo straši otroke, je več kot nedopustno. Že v torek smo pisali, da bi že zdavnaj morali ustaviti njegove pohode, vendar pa se do danes še nihče ni zganil. Že to, da snema in objavlja posnetke mladoletnih oseb, bi morala biti zadostna podlaga in razlog za ukrep.

Za jutri, ob 10 uri, je na družabnem omrežju že napovedal svoj obisk Klinike za infekcijske bolezni v Ljubljani. Njegova lokacija tako ni neznana, vprašanje je le, če se bo tokrat kdo zganil in mu preprečil ogrožanje zdravja najbolj ranljivih ljudi.

 

Nikita Xever pa se je menda oglasil tudi pri nas. Posnetek je sicer že odstranil s Facebooka, vendar pa vseeno ni ostal neopažen, “paparaci” na Twitterju so njegov obisk naše medijske hiše uspeli zabeležiti. Žal pa na Nova24TV njegove prisotnosti ni opazil nihče, saj se očitno tu ni prav dolgo zadržal, niti nam ni potrkal na vrata. Kaj nam je želel sporočiti, tako ostaja uganka.

Sara Bertoncelj

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

This poll has been finished and no longer available to vote !

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...