Slovenija

Kako slovenski medijski prostor izgleda z avstrijske perspektive

Slovenski medijski prostor in domnevno zatiranje novinarjev so se znašli v neverjetni polemiki v tujih časopisih. Očitno je, da v tujini sploh nimajo pojma o resničnem stanju v slovenskem medijskem prostoru, ki je zelo specifičen, sicer bi poročali veliko bolj objektivno.

 

Tako pa zgolj nekritično ponavljajo očitke določenih levičarskih novinarjev oz. medijev, ki prihajajo iz Slovenije, očitkov pa sploh ne preverjajo. To ni prvič niti ne bo zadnjič. Zanimivo je, da tokrat nasedajo tudi časopisi, ki so včasih dogajanje v Sloveniji spremljali bolj kritično.

Skrajni čas je torej, da Slovenijo obišče neodvisna kompetentna komisija, ki se lahko na kraju samem prepriča o svobodi medijev in stanju demokracije.

Tuji levičarski časopisi povzemajo očitke novinarjev, ki nasprotujejo sedanji slovenski vladi

Politico je 16. februarja poročal, da slovenski premier Janez Janša nasprotuje standardom Evropske zveze o medijski svobodi. Sklicuje se na nekaj ducatov novinarjev v državi, vendar njihovih imen ne navaja.

Ne preseneča preveč, da podobno pišejo tudi časopisi, kot avstrijski Standard in bavarski Die Süddeutsche Zeitung, ki so tako ali tako vedno nekritično ponavljali to, kar poročajo levičarski mediji pri nas in po svetu. Prispevek v Die Süddeutsche Zeitung z naslovom Samozavestni ‘maršal Twito’ trdi, da slovenska vlada oz. Janez Janša sproža revolucijo z desne in da nastaja kulisa političnega pritiska, groženj in strahu. Citira Ervina Hladnika Milharčiča, kolumnista Dnevnika, ki se je zgražal nad Janšo, češ da naj bi ta med letoma 2004 in 2008 grozil, da tisti, ki kritizirajo vlado, ne bodo deležni javnega oglaševanja.

Zanimivo pa je, da ni bilo zaznati njegove kritike, ko je prejšnji predsednik vlade Marjan Šarec od zasebnih podjetij zahteval, da naj ne oglašujejo v medijih, ki se ne strinjajo s politiko njegove vlade.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vir: Časnik.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button