Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Politika

Ideolog Levice Miha Kordiš vzrojil, ker mu je predsednica odbora za zdravstvo Anja Bah Žibert po treh opominih zaradi neprimernega obnašanja odvzela besedo!

Bah Žibert Kordiš scaled
Predsednica odbora za zdravstvo Anja Bah Žibert in prvi ideolog Levice Miha Kordiš (foto: RTV Slovenija)

Tokrat se je poslanec Levice Miha Kordiš sprl s predsednico odbora za zdravstvo Anjo Bah Žibert. V svojem nagovoru je Kordiš označil privatne zdravnike za mazače, nakar ga je predsednica odbora izrekla opomin zaradi njegovega izražanja. Po izrečenem prvem opominu sta se sprla, nakar mu je Bah Žibertova vzela besedo. 

Odbor Državnega zbora za zdravstvo je na zahtevo poslanskih skupin Levica, SD, SAB in LMŠ obravnaval predlog petega protikoronskega zakona, v razpravi pa je prav tako sodeloval poslanec Levice Miha Kordiš, ki je med razpravo označil zasebne zdravnike za mazače. “V petem protikoronskem zakonu se črtajo varovalke, ki zagotavljajo kakovost in varujejo pacienta tudi v primeru zasebnih izvajalcev, samo zato, da bo lahko vsak s. p. in čisto vsak mazač dobil svojo tranšo javnih sredstev,” je izjavil Kordiš na seji odbora za zdravstvo.

Predsednici odbora za zdravstvo Anji Bah Žibert se ni zdelo primerno, da poslanec Levice označuje zdravnike za mazače, zato mu je izrekla opomin. V nadaljevanju sta nadaljevala s prerekanjem, zato ga je Bah Žibertova še dvakrat opozorila, nato pa mu vzela besedo.

Po mnenju poslanca Socialnih demokratov Marka Koprivca se ravnanje Bah Žibertove ni zdelo pravilno, saj je povedal, da to kar si je privoščila je nesprejemljivo in jo prosil, da se drži vsaj osnovnih poslovniških načel in jo pozval, da o tem glasujejo. “Vi kolegu Kordišu niste pustili, da dokonča stavek in sedaj očitno tudi postopkovno ne pustite. Želim da se o tem glasuje in korektno vodite sejo odbora,” je pozval Koprivc. Po njegovo predsedniki odborov ne bi smeli jemati besede brez nekih pravih razlogov, a kot je zapisala Žibertova je odbor glasoval drugače.

V okviru PKP5 cilj zagotovitev zadostnih zmogljivosti v zdravstvu

V okviru petega protikoronskega zakona si želijo zagotoviti zadostne zmogljivosti v zdravstvu in socialno-varstvenih zavodih, v katerega pa je vključenih več ukrepov. Po navajanju STA se ukinja zahteva po delovnih izkušnjah odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti v javnih zdravstvenih zavodih in se zamrzuje časovna omejitev tedenskih ur, ki jih lahko zdravniki opravijo pri drugih (zasebnih) izvajalcih. Da bi skrajšali čakalne dobe, je predvidena objava nacionalnega razpisa za izboljševanje dostopnosti do zdravstvenih storitev, na katerega se bodo lahko prijavili tako javni kot zasebni zdravstveni zavodi in bosta financirala zavarovalnica in državni proračun.

Sara Kovač

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...