Svet

FBI izdal nalog za aretacijo podpornika BLM in Antife, vpletenega v pozive k nasilju med vpadom v Kapitol

FBI je vložil na sodišče overjeno pisno izjavo v kateri je dokumentirana množica kršitev zakona, katere je zakrivil pripadnik Antife, aktivist John Earle Sullivan, ki je med vpadom v Kapitol domnevno podpornike ameriškega predsednika Donalda Trumpa spodbujal k nasilju, razbijanju in uničevanju, kot posledica njegovega napeljevanja pa naj bi policisti ubili podpornico ameriškega predsednika Ashli Babbitt.

 

Izjava FBI na podlagi katere v Utahu zahtevajo aretacijo znanega anarhista, Johna Earlea Sullivana, drugače vodjo NVO Insurgence USA, ki so jo ustanovili junija 2020 med izgredi zaradi smrti Georga Floyda, kaže, da so se napadi medijev, ki so želeli vpad podpornikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa  prikazati kot poskus predsednikovega napada na demokracijo v Ameriki izkazali za še eno laž.

Trumpovi podporniki so morda vpadli v Kapitol v prej nevidenem številu, a to vsekakor ni bil prvi vdor s strani državljanov, mediji so podobne incidente, kjer so bili vpleteni demokrati enostavno v večji meri hitro pozabili.

Nove informacije ravno tako kažejo, da so skrajno levi infiltratorji med Trumpovimi podporniki bili tisti, ki so množico spodbujali k nasilju. V Sullivanovem primeru je ravno on iz ozadja snemal dogajanje in vpil kasneje ubiti Ashli Babbitt, naj skoči skozi okno, zaradi česar so jo še preden je do skoka prišlo policisti za zabarikadiranimi vrati ubili.

Po trditvah FBI, je Sullivan, preden je množica prišla mimo bedno postavljenega kordona policistov, ki je bil namen sam sebi rekel: “Požgali bomo vse do tal, Trumpa moramo vreči s položaja, ga povleči stran, ne bomo čakali do naslednjih volitev …” To vsekakor niso besede nekoga, ki naj bi podpiral ameriškega predsednika Trumpa.

Sullivan je ravno tako na Kapitolu spodbujal ostale protestnike naj  zažgejo Kapitol, a so ga ti enostavno ignorirali. V vpadu je bilo ukradenih nekaj trdih diskov, npr. od govornice v kongresu Nancy Pelosi, stvari so bile razmetane, a do požiga ni nikoli prišlo. Vse kaže, da so pripadniki Antife, ki so se infiltrirali med Trumpove podpornike na vse pretege trudili, da bi spodbudili podpornike ameriškega predsednika k zagrešitvi čim večjega števila zločinov, ki so jih sami zgolj nameravali posneti

Skozi vse dokazno gradivo v obliki videoposnetkov je jasno, da je Sullivan konstantno spodbujal privržence ameriškega predsednika naj napadejo predstavnike oblasti, uničujejo in kradejo. V večini primerov so ga enostavno ignorirali. V primerih kjer so nasedli njegovim pozivom, so ljudje umirali.

Sullivana pa to ni ustavilo, temveč je ostalim protestnikom, ko so se približali še enim zavarovanim vratom pravil, da ima nož, kot da bi čakal, da ga bo kdo prosil zanj in z njim napadel policijo. Do česar na koncu ni prišlo, ker so ga ostali Trumpovi podporniki ignorirali, medtem ko si pripadniki Antife ki so bili pomešani med njimi niso želeli mazati rok v akciji, katere namen je bil očrniti ameriškega predsednika in ga ločiti od njegovih volivcev.

 

To pa ni bil prvi dogodek na katerem bi zaradi Sullivana nekdo bil ustreljen. RT poroča, da je Sullivan v juniju 2020 organiziral “protest” v Provu v Utahu, kjer je bila ustreljena ena oseba, Sullivan pa posledično aretiran. Novinarji lokalne KUTV so pregledali Sullivanove objave na socialnih omrežjih in opazili, da se pojavljajo ključniki #blm, #antifa in #abolishthepolice, prva dva označujeta radikalno črnsko gibanje Black Lives Matter in Antifo, tretji ključnik pa poziva k ukinitvi policije.

Da bo mera polna, Sullivan je celo gostoval v oddaji Andersona Cooperja na CNN, kjer so ga opisali kot “levičarskega aktivista”, to je bilo potem, ko je spodbujal k nasilju in uničevanju v Kapitolu. Dokler v javnost ni prišla Sullivanova preteklost, so ga levi mediji z veseljem rabili kot orodje za napad na Trumpa, zdaj skušajo prikazati, kot da Sullivan ni nikoli zares bil del Antife ali BLM, temveč je zgolj skušal sabotirati omenjeni radikalni in v primeru Antife teroristični organizaciji.

Ivan Šokić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button