Kolumna

Fajonova je rešilna bilka slovenske desnice

Mnogi se boste spraševali, ali sem v torek zjutraj, ko sem pisal to kolumno, padel na glavo. Naslov je namreč nekoliko kontradiktoren. Tanja Fajon je pač vrhovna voditeljica ponosnih naslednikov Zveze komunistov in kot taka ne more biti veliki up slovenske desnice. Je namreč predstavnica leve stranke. Vseeno pa vas vabim, da še enkrat razmislite o možnostih, da Fajonova pomaga desnici zmagati na prihodnjih volitvah.

 

Poglejmo, kaj predstavlja Tanja Fajon. Prvič gre za nekdanjo televizijsko voditeljico, dopisnico iz Bruslja, kar je lahko ljudem všečno, dokler menijo, da gre za neodvisno poročevalko. Ko je Fajonova z ekrana prestopila v politične vode, se je njena podoba neodvisne novinarke razblinila. Postalo je jasno, da je že v času, ko bi morala biti neodvisna, poročala v prid tranzicijskim elitam. Nato je gospa odšla v Bruselj, kjer je za mastno plačo izginila iz oči slovenske javnosti, ki se veliko bolj ukvarja z domačo politiko. Kot tako so jo lahko po določenem času prodali nazaj v Slovenijo kot neodvisno političarko, ki bo rešila probleme. In to gledamo danes. Tanjo Fajon tržijo kot dolgoletno političarko, uspešno žensko, ki ni plavala v ribniku slovenske politike in ki ima zelo napredne ideje.

 

Pa jih ima res? Je res rešiteljica naše države, prihodnja premierka? Po mojem mnenju ne. Njene ideje so postale globalistične, odrezane od želja slovenskega življa, zaradi njene dolgoletne osamitve v Bruslju. Ideje, ki jih predstavlja Tanja Fajon, nimajo nič skupnega z željami večine slovenskih volivcev. Slovenci si večinoma želijo uspešno pridobiti izobrazbo, najti dobro službo, ki jim bo omogočala preživetje in nekaj prostega časa, želijo si tudi ustvariti družino. Želijo si dobre socialne države, ki bo poskrbela za najšibkejše, želijo si delujočega zdravstva, kjer bodo za svoja vplačila prejeli pravočasne storitve. Želijo si nižje davke in želijo si varno starost –spodobno pokojnino torej in sobo v domu za starejše, ko napoči ta čas.

Foto: STA

Ne želijo pa si tega, kar zagovarja Tanja Fajon. V resnici zelo malo ljudi zagovarja njene ideje. Fajonova zagovarja pravice ilegalnih ekonomskih migrantov, češ da moramo biti humani in človeški z vsemi prišleki, tudi s tistimi, ki nato po evropskih mestih posiljujejo, ropajo in pobijajo. Sprejeti moramo Afričane, Arabce, Azijce, vse, le da niso beli kristjani. Tanja Fajon zagovarja “podnebno pravičnost”, karkoli že to je. Ideja se sicer sliši lepo – zavarujmo svoje čudovito okolje. A kaj se v resnici skriva za to idejo? Profit, denar in višji davki. Davek na motorna vozila, davek na dizelska vozila, davek na onesnaževanje zraka, davek na embalažo, davek, davek, davek … Tanja Fajon bi vas rada obdavčila do te mere, da svojega denarja ne boste več imeli in da bo vsemogočna država odločala, kaj je za vas dobro. Ko ljudem poveš, kaj pomeni “podnebna pravičnost”, običajno tej ideji nasprotujejo. To se je lepo pokazalo že na zadnjem kongresu SD, kjer so člani vodilnim v stranki povedali, da so stranka socialne države in delavstva, ne pa neke imaginarne pravičnosti za podnebje.

Fajonova se zavzema za večjo vlogo Evrope. Za evropsko naddržavo. Za absolutistično Evropo, kjer bodo države članice le še zvezne države brez suverenih pravic. V isti sapi pa njeni pajdaši doma za vse, kar je slabega v Sloveniji, krivijo zlobno kapitalistično Evropo. Razumi, kdor more.

Naj sklenem. Tanja Fajon je dar desnici zato, ker se zavzema za politike, ki so običajnemu volivcu popolnoma nerazumljive in nekoristne. Ko se desnica zavzema za skrajšanje čakalnih vrst v zdravstvu, se Fajonova zavzema za evropsko zdravstveno unijo (karkoli že to je), ko desnica pospešuje investicije v infrastrukturo, Fajonova lobira za “podnebno pravičnost”, ko se desnica zavzema za končanje zlorab socialne države, si Tanja Fajon prizadeva za še več socialnih parazitov, po možnosti iz drugih držav. In zato je Tanja Fajon dar desnici. Ker tudi levičarji ne marajo ilegalnih migrantov, ker se jim zdi zelena socialdemokracija neumnost, ker želijo dobro zdravstvo doma, ne pa nove evropske institucije, od katere ne bodo imeli ničesar.

Tanja Fajon z vsako besedo, vsako idejo, vsako tiskovno konferenco od Socialnih demokratov odvrača najzvestejše volivce svoje stranke. Tiste, ki so se stranki pridružili zaradi boja za delavske pravice, za boljše delovne razmere dela, za to, da bo delavski razred imel glas v državnem zboru. Ti zapuščajo SD in se selijo k drugim strankam. Nekateri k Levici, po zadnjih anketah pa kar precej tudi k SDS, ki se je v zadnjih mesecih izkazala z ohranjanjem delovnih mest običajnih ljudi. 300.000 delavcev ima še zaposlitev zaradi te vlade, ne zaradi sanj Tanje Fajon o migrantski obogatitvi Slovenije. Tanja, kar tako naprej! Vsak dan, ko si na vrhu SD, je darilo za desnico.

Aleksander Rant

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button