Politika

[Ekskluzivni posnetek] Kako je direktor SOVE po navodilu Damirja Črnčeca klical novinarko Suzano Kos!

Ne veste, kdo sem. Povejte vi meni, če sta bila dogovorjena danes za intervju v zvezi…” “Off the record sem bila dogovorjena…” “A je to v zvezi…namignite mi s čim no, pa bom jaz nadaljeval…” “Mislim, ne vem kdo ste…” “Sta bila dogovorjena z D-jem?” “Kakšnim D-jem?” 

Na Nova24TV vam ekskluzivno predstavljamo dokaz, kako je Damir Črnčec preko direktorja Sove Rajka Kozmelja komuniciral s slovenskimi novinarji.

Da je državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec v vladi Marjana Šarca zlorabljal obveščevalno-varnostne službe in preko njih ali pa z njihove strani zbrane informacije lansiral v medije za lastne interese in interese LMŠ, smo lahko slišali in brali že velikokrat.

Rezanje koalicijskih partnerjev
Največ vedo o tem povedati bivši koalicijski partnerji Marjana Šarca iz SD, SMC, SAB in DeSUS. Spomnimo se samo zgodb okrog Petrola in Matjaža Hana, makete za drugi tir in hišnih preiskav pri SMC, odstopa ministra Marka Bandellija in zgodbe s sinom Alenke Bratušek. Za namen rušenja Karla Erjavca je skupaj z Nino Stanković celo organiziral obveščevalno operacijo slikanja Erjavčevega Porscheja in objavo slik v Slovenskih novicah, kar je zapečatilo Erjavčev poraz na kongresu DeSUS-a januarja 2020. Kako je to akcijo koordiniral, naj bi s posnetki zaslona aplikacije Signal celo sam osebno lansko poletje pokazal Karlu Erjavcu, ko je z njim želel zakopati bojno sekiro.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han si bo dobro zapomnil afero Petrol, ko so mediji razkrili njegove poslovne povezave z največjim slovenskim državnim podjetjem. (Foto: STA)

Proti koncu vlade Marjana Šarca so, predvsem iz koalicijskih vrst, postajala čedalje glasnejša opozorila o tem, da je Črnčec nevaren za demokracijo in da preko obveščevalno-varnostnih služb obračunava s političnimi nasprotniki, največkrat kar s koalicijskimi partnerji. Preko medijev in novinarjev, na katere je imel vpliv in direktno povezavo – Pop TV (Tjaša Slokar Kos in Suzana Perman), RTV SLO (Sabina Žonta in Rok Šuligoj), Siol (Aleksander Kolednik), Delo (Suzana Kos), Reporter (Silvester Šurla in Igor Kršinar), TopNews (Vladimir Vodušek) idr. je o različnih politikih in gospodarstvenikih lansiral tudi s strani obveščevalno-varnostnih služb zbrane informacije z namenom vplivanja na javno mnenje in diskreditacijo posameznikov. Pred kratkim ga je tako minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek krstil za “vohunčka Murčija”.

Kozmelj klical novinarko Dela Suzano Kos
Mi pa vam danes predstavljamo dokaz, da so govorice resnične in da je Damir Črnčec zlorabljal Sovo tudi zato, da je komuniciral s slovenskimi novinarji in jim dajal informacije! V našem uredništvu smo ekskluzivno dobili posnetek telefonskega pogovora med novinarko Dela Suzano Kos in v času vlade Marjana Šarca direktorjem Sove Rajkom Kozmeljem. Slednji je vseskozi veljal za oprodo Damirja Črnčeca na Sovi, saj je slepo sledil vsem njegovim ukazom, četudi so bili ti nezakoniti.

Trojica, ki se je rada poigravala s tajnimi informacijami in slovenskimi mediji. (Foto: STA)

Eden od takšnih ukazov je očitno bil, da mora Rajko Kozmelj poklicati novinarko Dela Suzano Kos in se z njo dogovoriti za “off the record” intervju oz. izjavo. S posnetka je razvidno, da je Suzana Kos sicer pričakovala klic, vendar Kozmelja po glasu očitno ni prepoznala, zato je bila previdna. Previden pa je bil tudi Kozmelj, ki se ji ni želel predstaviti z imenom in priimkom, zato jo je sam vprašal, naj mu pove, v zvezi s čim je bila “off the record” dogovorjena. Nato jo je eksplicitno vprašal, ali je bila dogovorjena z D-jem? Črko D je očitno uporabil, ker ni želel imenovati Damirja Črnčeca, ki je bil s Suzano Kos dogovorjen, da jo bo poklical direktor Sove za “off the record” informacije. Pogovor se zaključi zelo nenavadno in predvidevamo lahko, da je šlo za pomembne informacije, ki bi jih moral Rajko Kozmelj lansirati v medije in ker Suzana Kos ni bila prepričana, s kom govori, je pogovor raje zaključila. Samo ugibamo lahko, kdo je bil takrat tarča diskreditacij s strani Damirja Črnčeca.

Celoten posnetek lahko poslušate tukaj:

 

Zato je toliko bolj nerazumljivo, da si stranke in politiki KUL, ki so bili v vladi Marjana Šarca že žrtve raznoraznih operacij Damirja Črnčeca, ponovno želijo v koalicijo, kjer bi Črnčec igral eno ključnih vlog. Po naših informacijah naj bi ga namreč LMŠ predlagala za notranjega ministra, saj računajo, da ravno zaradi svojih preteklih dejanj za ostale iz KUL ne bo sprejemljiv in tako v primeru izvolitve Karla Erjavca za mandatarja ne bi potrdili nove vlade in bi ponovno odšli na predčasne volitve, kar je cilj LMŠ že od januarja 2020.

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button