Kolumna

Edina, ki se ne boji, kaj bodo drugi rekli!

Zgodba z dr. Aleksandro Pivec, aktualno ministrico za Kmetijstvo, gozdove in prehrano Republike Slovenije je vedno bolj zanimiva! Pa ne zato, ker se izmika, temveč zato, ker jasno stoji na svojem stališču, ne želi odstopiti oz. odšla bo, kot je prišla če bo to odločilo članstvo!

Ne navijam za njo, ker prihajava iz istega kraja (čeprav se nikoli nisva srečala), temveč zato, ker je prva, ki v vsej zgodovini Slovrnske politike, ki se ne odziva na mnenja in vztraja pri svojem. Takšni bi morali biti popolnoma vsi politiki, če bi želeli speljati svoje projekte do konca.

Žal pa so v Republiki Sloveniji vsi dosedaj bili »mlečni« Ona je prva, ki je razbila 30 letno plavanje v mlaki. Upam, da ji bo tudi na koncu uspelo.

Res, da se ni »držala« pravil, vendar tega ni naredila namerno, edino napako ki je naredila je, da si ni postavila dovolj kvalitetnih sodelavcev, ali pa ji je kdo iz okolice podtaknil kakšnega »pozabljivega«. Ne smemo primerjati z drugimi, ki so veliko več pravil kršili, zato moramo narediti stvari bolj ohlapne, ali pa jim za vsaj 10 x dvignili plače, potem se zagotovo, kaj takega ne bi zgodilo.

Njen kolega iz stranke, ki je dejal, da se ne zna iti politike in da bi morala oditi, je pozabil, da se oni ne znajo iti politike in da je Ona tista, ki se je v resnici zna iti.

V vseh 30 letih se nismo uspeli razviti, samo zaradi tega, ker smo se bali kaj bodo drugi rekli!

In zaradi nizke kulture v Slovenski politiki, smo danes kjer smo… na dnu! Pa ni kriv COVID-19, kriva je zgodovina, neodločnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button