Informer
Spletni posrednik informacij

Čudežni deček svetovne košarke Luka Dončić uvrstil v prvo peterko igralcev iz Zahoda VIDEO

V debato o Luki in Lillardu se vključil tudi Dončićev trener

0

Svoje mnenje je podal tudi Rick Carlisle.

Iz vodstva lige NBA so v noči na petek sporočili, da se je slovenski čudežni deček svetovne košarke Luka Dončić uvrstil v prvo peterko igralcev iz Zahoda.

Mladi zvezdnik ekipe Dallas Mavericks bo tako ob Stephenu Curryju predstavljal branilski par iz Zahoda, kljub temu da si je večina košarkarjev ter predstavnikov medijev ob asu Bojevnikov želelo v prvi peterki videti prav tako izjemnega Damiana Lillarda.

Oba košarkarja sta bila po točkovanju celo izenačena, a ker je Slovenec dobil več glasov s strani navijačev, je bil na koncu on izbran v prvo peterko, kar je sprožilo številne polemike, saj so mnogi mnenja, da bi moralo mesto pripasti zvezdniku Stezosledcev iz Portlanda.

Številni analitiki in navijači so tako v zadnjih dneh sprožili plaz kritik na račun mladega Slovenca, ki je tudi sam ponižno izjavil, da je mnenja, da bi moral “Dame” nastopiti v prvi postavi. A njegovega mnenja ne deli glavni trener Teličkov, ki je stopil v bran svojemu varovancu: “Je na najboljši možni poti za tako mladega igralca.

Je eden izmed glavnih obrazov lige. Popolnoma si zasluži biti v začetni postavi All-Star tekme!” ni Carlisle pustil niti malo dvoma, kaj si misli o debati, da bi moral Lillard izpodriniti Luko iz začetne postave.

Foto Profimedia
Izvor/Avtor Žurnal24.si
Objavite komentar