Politika

Bratuškova je bila v DZ glasna glede spoštovanja ukrepov, a so poslance SAB zasačili brez mask!

Stranka SAB je članica sedaj že propadle koalicije KUL, ki je včeraj doživela veliki fiasko. Kot bi Olimpija od pričetka prvenstva napovedovala, da bo razbila Maribor, na derbiju pa bi prejela pet golov.

 

S tem pa so spet predmet posmeha. Še včeraj je predsednica stranke Alenka Bratušek, ki se je po smrti poslanca Franca Kramarja prerinila v Državni zbor RS, zatrdila, da stranki SAB ni mogoče ničesar očitati, da javnost vseskozi spodbujajo k upoštevanju ukrepov. Pa so jih ujeli, v državnem zboru, brez mask. Bodo rekli, da niso vedeli, da je to za javnost?

Stranko SAB so tekom včerajšnje sage okrog konstruktivne nezaupnice ujeli brez mask in to na isti dan, ko je predsednica zagotavljala – na kraju, kjer so jih ujeli – da njim ni mogoče ničesar očitati. Zatrdila je namreč: “Stranki SAB nimate očitati absolutno nič. Kljub temu, da se z marsikaterim ukrepom nismo strinjali, javno ljudi vedno pozivamo: spoštujte ukrepe.” Predmet posmeha so sicer postali ob tem, ko so skupaj z ostalimi KUL- ovci doživeli fiasko zadnje epizode sezone “Jaz imam 46 glasov”.

 

Omenjena slika, kjer člani stranke SAB, ne nosijo zaščitnih mask, čeprav smo še vedno sredi epidemije, je zaokrožila na družabnih omrežjih. Elena Zavadlav Ušaj je na svojem Twitterju objavila fotografijo članov stranke SAB v živahnem klepetu na hodnikih državnega zbora – brez mask. Ob tem je zapisala, da je to vse, kar je treba vedeti o spoštovanju ukrepov v namene pomoči pri zajezitvi epidemije stranke SAB.

 

Bizarno, kot to zna le on, jim je v bran stopil poslanec Matjaž Nemec iz SD-ja, ponosne naslednice komunistične partije Slovenije, pod katere pregrinjalom je delovala tudi zloglasna UDBA. Zapisal je, da UDBA ovaja tudi v državnem zboru, ne le v policiji in da je skrita pod emblemom stranke SDS. Na tem mestu bi bilo seveda edino primerno, da bi neodgovorno dejanje obsodil, očitno pa se nekateri požvižgajo na spoštovanje zaščitnih ukrepov. Nič čudnega, da smo imeli tako intenziven 2. val epidemije.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button