Informer
Spletni posrednik informacij

Boris Tomašič: “Ko levičar reče ne potvarjajte, vedite, da se je zlagal

0

Opoziciji, levičarjem, socialistom in progresivcem se meša na račun spremembe medijske zakonodaje. Videli smo lahko proteste, kjer se vzklika: RTV Slovenija je naša!

 

 “Vemo, da je RTV vaša in da je ne daste, ampak RTV bi morala biti od nas vseh,” je v oddaji Kdo vam laže v luči aktualnega dogajanja izpostavil voditelj oddaje Boris Tomašič. Ob tem pa je opomnil še na dejstvo, da se je Slovenija v pogajanju glede razdelitve evropskega denarja odlično odrezala. V naslednjem sedemletnem obdobju bomo namreč imeli na voljo 10,5 milijarde evrov, od tega 6,6 milijarde evrov nepovratnih sredstev.

Luka MesecVioleta TomićMarjan Šarec in Tanja Fajon so govorili: Janez Janša je izdajalec, Janša gre v napačno smer, Janša je proti vladavini prava. Zgražali so se, kako naj bi Janša delal škodo državi, na koncu pa se je izpogajal najbolje v zgodovini Slovenije. Tega seveda ne bodo priznali,” je poudaril voditelj oddaje “Kdo vam laže?” Boris Tomašič.

 

Tomićeva je na zahtevo opozicijskih poslanskih skupin sklicala sejo, na kateri so govorili o predlogu zakona o RTV, ki v resnici sploh še ni predlog zakona, ker je šele na medresorskem usklajevanju na vladi.” Za tiste, ki ne poznajo zakonodajnega postopka, je Tomašič opomnil, da predlog zakona postane predlog, ko ga vlada ali drugi predlagatelji predlagajo Državnemu zboru RS. “Tega vlada še ni storila, ampak je pripravila šele osnutek, ki ga usklajuje. Gre za delovno verzijo,” je izpostavil in ob tem dodal, da so kljub temu številni pričeli protestirati, ker bi RTV izgubila del denarja.

“Sklicali so celo izredno sejo, na katero so povabili zainteresirano javnost, kamor niso uvrstili mene in Bojana Požarja. Tako je ocenila Tomićeva,” je izpostavil in ob tem kritično dodal, da očitno v Brankici Petković z Mirovnega inštituta vidi zainteresirano javnost. “Ne vem, kaj ima Mirovni inštitut z zakonom o RTV. Ko se je Tomićevo povprašalo, čemu se ji Petkovićeva zdi primerna kot gostja na odboru, je ta odgovorila, da je bila povabljena kot predstavnica raziskovalcev, ki se je ukvarjala s preiskovanjem medijskega prostora in javne RTV Slovenija.”

 

Ker je Tomićeva na odboru izpostavila, da naj se ne potvarja okrog vabila Petkovićeve, je Tomašič opomnil, da “ko levičar reče ne potvarjajte, vedite, da se je zlagal. Violeta Tomić se je zlagala tako, da se bolj ne bi mogla,” je prepričan. Ob tem je spomnil na dokument, kjer je črno na belem pisalo, da je Petkovićeva iz Mirovnega inštituta med dodatno vabljenimi na 22. nujno sejo Odbora za kulturo. “Brankica Petković je bila vabljena kot predstavnica Mirovnega inštituta in ne kot raziskovalka ali kot nekdo, ki se spozna na medije. Tako piše v vabilu, je izpostavil in pozval Tomićevo, da naj ne zavaja.” 

Glede na to, da je Petkovićeva izpostavila, da naj bi bil Miro Petek kot nekdanji urednik Nova24TV korupcijsko tveganje, ker je ta v kabinetu Ministrstva za kulturo sodeloval pri pripravi osnutka zakona, je Tomašič izpostavil, da je zanimivo, da nihče ni problematiziral gostje na odboru Tamare Vonta, bivše direktorice Urada za medije, ki je bila poslanka Pozitivne Slovenije, pred tem pa voditeljica na PRO Plusu. “Ne, to pa ni korupcijsko tveganje, kajne, ker so to naši,” je kritično izpostavil Tomašič. “Prav je, da se oglašajo v parlamentu, saj ta predstavlja prostor za debato. Samo dajte počakati, da zakon pride v obravnavo.”

 

Ljudska skupščina je tako rušenje ustavne ureditve
Revolucija se je pričela. Ljudska skupščina je bila sklicana. Protesti se odvijajo pred parlamentom. “Ko sem šel iz Državnega zbora RS, jih je še par protestiralo proti spremembi zakona, pa so me videli in zaklicali: O lejga, kdo vam laže! Ti nam lažeš, ne. Vsem hvala, da me gledate. Vse vas nazaj pozdravljam,” je dejal Tomašič in ob tem policijo in tožilstvo opomnil, da je rušenje ustavne ureditve kaznivo dejanje. “Ljudske skupščine v naši Ustavi RS ni, imamo namreč parlament, ki ga volijo ljudje. Ljudska skupščina je tako rušenje ustavne ureditve.” Ob tem je spomnil, da je bil Andrej Šiško zaprt, ker se je par fantov s plastičnimi puškami sprehajalo po gozdu. “Tukaj pa sredi Ljubljane vsem na očeh en človek, katerega vrhunec umetnosti je, da v gatah skače po Ljubljani, sklicuje ljudske skupščine.” 

 

Nina Žoher /Nova24tv.si 

Objavite komentar