Svet

Bidnov odposlanec za podnebna vprašanja John Kerry postal tarča kritik

Več republikanskih poslancev je v sredo raztrgalo podnebnega kralja Bidnove administracije Johna Kerryja, potem ko je Fox News poročal, da je nekdanji državni sekretar leta 2019 na zasebnem letalu prejel nagrado za podnebno vodstvo na Islandiji. Kerry je letel zasebno in sprejel nagrado, utemeljeno kot “njegov glasni in dosledni pritisk na ameriške oblasti, naj se zavzamejo za reševanje okoljskih zadev,” je poročala islandska prodajalna RUV.

 

Kritiki z republikanske stranke so trdili, da se Kerryjeva dejanja ne ujemajo z njegovimi besedami na temo podnebnih sprememb.

Hipokrizija demokratov oziroma elitističnih levičarjev glede globalnega segrevanja ni nekaj novega. Seznam pravičniških buržujev, ki se po nagrade, ki si jih po svetu podeljujejo med seboj, vozijo s privatnimi letali, je dolg. Zdaj, če ne že veliko prej, se je nanj uvrstil tudi John Kerry.

 

Zakaj se John Kerry pretvarja, da pravila zanj ne veljajo?” je tvitnil senator Bill Cassidy. “Nisem prepričan, da je letenje po svetu z zasebnim letalom, hkrati pa zavzemanje, da delavci, ki tvoje letalo oskrbujejo z gorivom, izgubijo službo, zmagovalna strategija za podnebnega kralja.

Senator Tom Cotton je Kerryja označil za “prevaro” zaradi uporabe zasebnega letala. “John Kerry je rekel delavcem na cevovodih, ki jim je Bidnova administracija uničila delovna mesta, naj namestijo sončne kolektorje,” je dejal Cotton. “Kerry pa se ne more žrtvovati dovolj za komercialni let? Kakšna prevara. ” Nekdanji predstavnik Severne Karoline Mark Walker in drugi republikanci so se tudi strinjali s tem. “Je bila to nagrada za hinavščino ali število ljudi, ki jih je v zadnjih dveh tednih poslal na črto brezposelnih?” je rekel Walker.

 

Odposlanec za podnebna vprašanja ne zmore brez bencinskih hlapov

Kerry se je leta 2019 soočil s kritikami Ólafurja Ragnarja Grímssona, ki je vodil okroglo mizo za polarni krog in opozoril na uporabo zasebnega letala za prilet na dogodek, navaja RUV. Kerry je svoja dejanja zagovarjal v intervjuju, ki ga je predvajal Fox News, z utemeljitvijo, da je sprejel ukrepe za zmanjšanje emisij ogljika na potovanju.

Foto: epa

“To je edina izbira za nekoga, kot sem jaz, ki potuje po svetu in zmaguje v tej bitki,” je dejal Kerry. “Dogovarjal sem se o pariškem sporazumu za ZDA. V ta boj sem bil vpleten že leta. S predsednikom Xijem sem se pogajal, da bi predsednika Xija pripeljal k mizi, da bi lahko dobili Pariz.” Kerry je še dodal, da se zaradi tega ne misli braniti, ker ves svoj čas namenja boju proti globalnemu segrevanju in ko se mora kdaj s kom dobiti, pač nima časa pluti čez oceane.

Biden je Kerryja imenoval kot posebnega odposlanca svoje uprave za podnebna vprašanja in že prvi dan po prevzemu funkcije sprožil postopke za ameriško ponovno pridružitev pariškemu sporazumu.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button