DružbaSlovenija

[Video] Cvet anticepilske inteligence: Imeli so smrt v družini, zato ve, da se da preživeti brez cepljenja?

Trg republike je v času epidemije postal nekakšno zbirališče “inteligence”. Če želite dobiti odgovor na praktično katero koli vprašanje, ki vas tare, se morate odpraviti prav tja. Na trgu namreč najdete posameznike, ki so – za razliko od nas – spregledali in dosegli nam žal nedosegljivo raven modrosti. Lahko bi rekli, da je Trg republike postal kar ljubljanski orakelj. Orakelj norosti?

Včeraj se je marsikdo nasmejal, še bolj pa načudil posnetku, ki je zaokrožil po družabnih omrežjih. Nekateri so celo podvomili o avtentičnosti posnetka – se je morda nekdo ponorčeval in čez posnetek dodal šaljivo besedilo? Žal vse kaže na to, da ni bila šala. In žal kaže, da protestnike druži še kaj drugega kot odpor do cepiv, in sicer domet njihove inteligence.

 

Anticepilsko protestnico so na Trgu republike vprašali, ali je zanikovalka virusa oziroma ali verjame, da virus obstaja. Protestnica je odgovorila, da seveda verjame, da so imeli primere okužb v družini, celo tudi smrt. “Imamo izkušnje in vemo, da se da preživeti tudi brez cepljenja,” je nato sklenila. Še vedno obstaja možnost, da se je ženska samo malo pošalila – če se ni, pa je to le še en dokaz, da je absolutno treba postaviti nove kriterije, kdo in pod kakšnimi pogoji se lahko odpravi na volišča. Da o prevetritvi izobraževalnega sistema sploh ne govorimo.

 

Anica Bidar, Srečko Šorli, Damjana Bakarič, Esmeralda Vidmar, tudi Ladislav Troha – to je le nekaj imen vodilnih modrecev, ki se jih lahko najde na Trgu republike in ki se tudi redno udeležujejo anticepilskih protestov. O njih je že večkrat govoril tudi Roman Vodeb, ki se ukvarja s psihoterapijo. v tem kontekstu je pogosto omenjal tudi “kmečke bunke”, pri katerih pa je zdrava kmečka pamet žal vprašljiva. “Mi potrebujemo zakon o mentalnem zdravju,” je med drugim tudi komentiral dogajanje na proticepilskih protestih.

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button