DružbaSlovenija

Anarhistični kolesarji včeraj pred parlamentom uprizorili kres. Kaj bi se zgodilo, če bi to storili Rumeni jopiči?

Dvojna merila so ena izmed najbolj krivičnih zadev v “pravni” državi. Neenaka obravnava identičnih primerov je v Sloveniji že postala stalnica. Ko z likvidacijo notranjemu ministru grozi Alojz Breznik, je prijava zavržena, saj naj naznanjeno dejanje ne bi bilo kaznivo, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti.

Ko dan za tem identično objavo napiše Urban Rumeni jopič, je zadeva takoj drugačna. Urban je napisal identično izjavo kot Alojz Breznik, le da je Hojsa zamenjal s Tanjo Fajon. Obravnava grožnje z likvidacijo je takoj postala drugačna.

Za podobno zadevo gre pri okupaciji “avtonomnih con”. Če neko zapuščeno zgradbo okupirajo in jo nelegalno zasedejo levičarji in anarhisti, je to nekaj normalnega. Če bi identično dejanje storili domoljubi, bi bila obravnava popolnoma drugačna, po vsej verjetnosti bi bili vsi priprti.

Enaka zadeva se je zgodila včeraj. Anarhistični kolesarji so na Trgu republike uprizorili pravi kres, policisti pa so vandalizem mirno in nemo opazovali. Kurili so se stoli, ogenj bi ob vetru hitro lahko postal nenadzorovan. Ampak njim je vse dovoljeno, ker so levičarji. Zamislite si zgodbo, da bi namesto anarhističnih kolesarjev na Trgu republike stali Rumeni jopiči.

Policisti bi udarili z vso silo, prihajale bi patrulje gasilcev, mainstream mediji bi pisali o poskusu državnega udara s požigom parlamenta, Tanja Fajon pa bi v Bruselj pisala pisma o zlobnih nacijih.

Težavo z dvojnimi merili je na Twitterju dobro opisal tudi kandidat SDS za evropskega poslanca Davorin Kopše. Napisal je: “Razmišljam, da bi danes na Trgu republike zažgal nekaj praznih kartonskih škatel. Simbolno bi to označil za prazne glave protestnikov in njihov samouničujoč ogenj sovraštva. Ampak bi me najbrž aretirali.”

Njegove besede držijo kot pribite. Levičarjem je dovoljeno vse, domoljubom pa je vse prepovedano.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button