Politika

Zvezdniška protestnica Tjaša Prošek si pravila glede ozvočenja na Trgu republike razlaga zelo po svoje

“Mestna občina Ljubljana ni izdala dovoljenja za uporabo zvočnih naprav v povezavi s petkovimi protesti,” smo prejeli uradni odgovor s strani Mestne občine Ljubljana.

 

Prejeli smo tudi uradni odgovor slovenske policije, v katerem zagotavljajo, da prav tako skladno z Uredbo o načinu uporabe zvočnih naprav, ki na shodih in prireditvah povzročajo hrup, ni bilo izdano nobeno dovoljenje za čezmerno obremenjevanja s hrupom.

Protestniška zvezdnica nezakonitih petkovih protestov Tjaša Prošek se je v teh dneh na socialnih omrežjih hvalila, da je za nezadovoljneže s sedanjo vlado na Trgu republike vsak teden  poskrbela za ozvočenje. Kot je sama velikokrat javno zapisala, s tem želi omogočiti vsakemu državljanu, da izrazi svobodno svoje mnenje ne glede na politična prepričanja.  A kot so nam sporočili iz Mestne občine Ljubljana in policije, je njeno ozvočenje Trga republike nezakonito.

 

Policija potrjuje, da je t.i. uradna govornica Vseslovenske vstaje slovenskega naroda, dne 22. in 29. maja prišla z dostavnim vozilom, na katerem je bilo ozvočenje. Proškova je imela zgolj dovolilnico za dostavo, ki jo je izdala MOL Ljubljana, ta nam jo je tudi dala na vpogled. O tem nam je govorila tudi Proškova in sicer, da je uredila majhen kamionček, na katerem je bilo ozvočenje.

 

Policisti bodo vodili postopke zaradi sumov kršitve po Zakonu o javnem zbiranju


Policija nam je še sporočila, da bodo policisti vodili ustrezne postopke zaradi sumov kršitev Zakona o javnih zbiranjih. Nadzor po uredbi o načinu uporabe zvočnih naprav, ki na shodih in prireditvah povzročajo hrup, pa ni v njihovi pristojnosti. Za vse ostale podatke glede morebitnih izdanih dovoljenj ali dovolilnic pa so nas iz Policijske uprave Ljubljane napotili na pristojne upravne organe ali organe mestne občine.

 

Upornica brez razloga postala žrtev radikalne levice zaradi razkritij o Jašu Jenullu in njegovi politični druščini v rokah SD in Levice

Na trenutke svojeglava protestnica Proškova bo po svojih zagotovili še naprej protestirala ne glede na to, ali so protesti nezakoniti ali ne. V preteklih dneh smo poročali o razdoru znotraj protestniškega gibanja, v katerem sta se oblikovali skupini okrog Proškove in Jaše Jenulla. Tako smo izvedeli, da je protestniško gibanje zdaj v rokah politične stranke Socialnih demokratov, kjer drži glavne niti Vuk Ćosič.

Med drugim se je razkrilo, da je bil Jaša Jenull povezan s predstavniki “črnosrajčniških” Antifovcev. Podpiral je nasilne akcije proti predstavnikom organov pregona, ki so po službeni dolžnosti skrbeli za red in mir na vsakokratnih petkovih nezakonitih kolesarskih protestih. Prvi obrazi revolucije pa se že umikajo v ozadje, saj so glavne zvezde v zadnjih tednih na protestih postale Sandra Bašič Hrvatin, Svetlana Makarovič in Svetlana Slapšak. Radikalni aktivist Nikita Xaver pa je razkril, da so člani Protestivala le lutke v rokah vodilne političarke stranke SD Tanje Fajon.

Vuk Čosić in Jaša Jenull sta po zapiskih Opazovalke delovala netransparentno z denarjem in ugrabila proteste na račun stranke SD. (Foto: Posnetek zaslona -Facebook, Posnetek zaslona – TopNews Youtube)

Proškova je zaradi resničnih razkritij našega medija o pravih motivih Jaše Jenulla, Vuka Čosića, radikalnega mestnega svetnika Janeza Stariha in blogerja Ronija Kordiša- Had plačala visoko ceno. Zaradi naših objav so jo pričeli označevati za janšistko in ljubljenko našega medija. S tem se je posledično na zadnjem protestu na Trgu republike zbralo samo med 50 do 100 ljudi. So pa lahko protestniki pred hramom slovenske demokracije prisluhnili kontroverznemu reperju Zlatku

Odgovor Mestne občine Ljubljane.

Odgovor policije.

 

Luka Perš /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button