Covid19

Znani podatki o novih okužbah, eden se zdravi na intenzivni

V nedeljo so zabeležili manj okužb kot v dnevih pred tem.

Število hospitaliziranih covid pacientov je 15,” sporočajo z UKC Ljubljana. “Prvič po 27. juniju smo včeraj sprejeli osebo na oddelek za intenzivno zdravljenje.”

 

V UKC Maribor so sicer tri dni nazaj ponovno odprli covid oddelek. “Po potrebi bomo ponovno reorganizirali način dela in prestrukturirali določene oddelke in prostore,” so zapisali. “Sicer varnostnih ukrepov tudi po preklicu epidemije nismo popuščali in tako ostajajo ves čas aktualni.”

V Sloveniji so sicer v petek odkrili kar 34 novih primerov okužb s Sars-CoV-2, v soboto pa jih je bilo manj – 14, vendar je treba poudariti, da je bilo tudi manj opravljenih testov.

“Podatki o številu pozitivnih so za vikend zanihali navzdol. A za prepoznavanje pravih trendov bo treba počakati do jutri, ko bo opravljenih več testov. Analize kažejo, da so glavni vir okužb druženja. Okužbe se ponovno širijo v domove starejših občanov. 60 stanovalcev DSO v Hrastniku je v karanteni. Včeraj je pozno popoldan prišlo sporočilo, da bi lahko bila ena stanovalka pozitivna. Testiran je bil še en stanovalec z znaki pljučnice, pokazalo je, da je pozitiven. Napoten je bil v UKC Maribor, tja bo napotena tudi stanovalka, če se bo zanjo izkazalo, da je pozitivna. Dom bo zaprt vsaj 14 dni, na predlog epidemiologa.” Jelko Kacin

V nedeljo so zabeležili le osem novi okužb, vendar je bilo opravljenih le 440 testov. V letošnjem letu so v Sloveniji sicer potrdili 1849 okužb.Med potrjenimi pozitivnimi primeri v nedeljo sta dve osebi stari med 15 in 24 let, dve med 35 in 40, ena med 45 in 54, ena med 55 in 64, ena med 65 in 74 ter ena med 75 in 84.

Krek: Upamo, da gremo proti vrhu Vladni govorec Jelko Kacin je včeraj na Twitterju opozoril, da se je zanašati na majhne številke za vikend napačno. “Virus se aktivno širi prav včeraj in danes,” je poudaril. “Zaznali ga bomo šele čez pet do sedem dni. Druženje ljudi na zabavah, piknikih in porokah je pomemben vir novih žarišč.” Direktor NIJZ Milan Krek je v soboto ocenil, da se je drugi val epidemije covida-19 že začel. “Trenutno smo v fazi, ko upamo, da gremo proti vrhu tega drugega vrha, da se bo v naslednjih dnevih število stabiliziralo in da bomo počasi potem drseli navzdol, če ne bo prišlo kaj vmes,” je dejal.

zurnal24.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button