Politika

Vodja SMC Počivalšek: “Čas je za operativno in vsebinsko politiko, ne pa za rušenje in ideološki boj!”

V luči aktualnega dogajanja, predvsem izstopanja stranke DeSUS iz vladne koalicije, je minister za gospodarstvo podal izjavo za javnost, v kateri zagotavlja, da podpira nadaljevanje izvajanja koalicijske pogodbe in obvladovanja krize. “Sedaj je čas za operativno in vsebinsko politiko, ne pa za rušenje in ideološki boj,” je pokončno poudaril minister za gospodarstvo in predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek.

Medtem ko stranka DeSUS, vključno z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem, sredi epidemije očitno izstopa iz vladne koalicije in se priključuje koaliciji KUL, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek ponavlja, da je Stranka modernega centra (SMC) v vlado vstopila zaradi izvajanja svojega programa in, da so v stranki s tem vidikom sodelovanja zelo zadovoljni. V stranki SMC so sicer že večkrat povedali, da se rušenju vlade ne mislijo pridružiti in da nimajo nobenega interesa sodelovati s KUL-om, tudi zato, ker so v sodelovanju z aktualno vlado precej bolj operativni, kot so bili v sodelovanju s predstavniki koalicije ustavnega loka.

Smo sredi zdravstvene in ekonomske krize, ki se je razvila v psihološko krizo. To sedaj od nas zahteva skupen razmislek o spremembi same strategije zajezitve epidemije. Zato, podpiram nadaljevanje izvajanja koalicijske pogodbe in obvladovanja krize. To bom zagovarjal na organih stranke in v pogovoru s poslansko skupino. Dovolj je bilo igric, še bolj organizirano moramo zagristi v delo, da rešimo zdravstveno situacijo in začnemo z gospodarskim okrevanjem,” je pozval k sodelovanju Počivalšek.

Zdravko Počivalšek je v svoji izjavi za javnost še povedal, da je Stranka modernega centra v vlado vstopila zaradi izvajanja svojega programa in da so v stranki SMC s tem vidikom sodelovanja zelo zadovoljni. Priznal je, da jih nervirajo nekatere poteze glavne stranke koalicije, “a kljub temu pri našem stališču prevlada dejstvo, da ni čas za rušenje, ampak za sodelovanje. Sedaj je čas za operativno in vsebinsko politiko, ne pa za rušenje in ideološki boj,” je poteze Karla Erjavca in stranke DeSUS komentiral Počivalšek.

Sara Bertoncelj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button