Slovenija

Vlada sprejela amandmaje SDS, NSi in SMC o novih solidarnostnih dodatkih za otroke in novorojenčke!

Vlada je na 152. dopisni seji soglašala s predlogi amandmajev ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ministrstva za zdravje, ministrstva za infrastrukturo, ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ministrstva za kulturo, ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ministrstva za okolje in prostor in ministrstva za finance. Prav tako vlada soglaša s predlogi amandmajev poslanskih skupin SDS, NSi in SMC.

Z amandmaji se v nekaterih členih dodajajo vsebinske spremembe. Med drugim se dodaja, da se dijaškim domovom, ki od 1. junija 2020 izvajajo storitve v omejenem obsegu zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja okužb s covidom-19 in teh storitev uporabnikom ne zaračunavajo, do 31. marca 2021 iz proračuna Republike Slovenije krijejo stroški tekočega delovanja.

Dodaja se, da so do dodatka za neposredno delo s covid-19 bolniki upravičeni tudi dijaki in študenti v višini 30 odstotkov urne postavke osnovnega plačila.

Z amandmajem je upravičenec do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 50 evrov za otroka eden od staršev ali druga oseba za vsakega otroka, za katerega je upravičen do otroškega dodatka za mesec november 2020, doda se tudi, da se dodatek za nego otroka v času trajanja epidemije poveča za znesek 100 evrov. Do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence pa so upravičeni starši za otroka, rojenega od vključno 1. januarja 2020 do eno leto po koncu epidemije.

Vir: Ukom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button