Svet

Viktor Orbán je obiskal Hungaropharma, da bi videl, kako se prevažajo cepiva

Število Madžarjev, cepljenih proti koronavirusu, bo doseglo 2,5 milijona »1-2 dni po veliki noči,« je v nedeljskem video sporočilu, objavljenem na njegovi strani v družabnih omrežjih, dejal premier Viktor Orbán.

Premier je obiskal bazo farmacevtske družbe Hungaropharma v Budimpešti zgodaj na velikonočno nedeljo, je za MTI dejal tiskovni šef premierja. Bertalan Havasi je dejal, da se cepiva Covid od osnove do cepilnih mest pošiljajo zgodaj zjutraj.

Orbán je v svojem video sporočilu priznal prispevke skladiščnikov, pilotov in voznikov k uvajanju cepljenja ter prispevkov zdravnikov in medicinskih sester.

»To delo opravljajo vsako jutro. Danes je enako in imamo dobre možnosti, da se jutri in pojutrišnjem zgodi, kot je bilo načrtovano, da dosežemo 2,5 milijona cepljenih 1-2 dni po veliki noči,« je dejal.

Madžarska vlada bo začela olajševati omejitve, povezane s pandemijo, postopoma po tem, ko bo 2,5 milijona Madžarov prejelo vsaj prvi odmerek cepiva proti Covidu.

Zadnja dva velikonočna praznika zagotovo nista bila običajna, ta pa se je skoraj končal s katastrofo. Na srečo se ni nihče poškodoval in zaradi hitrega odzivanja gasilcev je požar, ki je izbruhnil v bolnišnici 4. aprila, hitro ugasnil.

V oddelku Covid bolnišnice Albert Schweitzer v Hatvanu na vzhodu Madžarske je v nedeljo zgodaj izbruhnil požar, ki pa ni povzročil poškodb, je za MTI povedal direktor komunikacije bolnišnice.

Uradniki za obvladovanje nesreč so že prej povedali, da je požar izbruhnil na oddelku v prvem nadstropju enega od bolniških kril, osebje pa je evakuiralo tri oddelke.

Okrajni uradnik za obvladovanje nesreč je dejal, da je na kraj prispelo sedem gasilskih vozil z 22 gasilci iz Hatvana in bližnjih mest, ki so v kratkem času pogasili plamen. Vzrok požara se preiskuje, je dejal Csaba Nagy.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button