Politika

[Video] Predsednik Zbora za republiko Cukjati: Širjenje dezinformacij v tujini je umazana igra levice!

4. maja 2021 je v Temi dneva gostoval dr. France Cukijati, ki je spregovoril o seriji medijskih laži, ki jih nasprotniki vlade Janeza Janše vse od začetka njegovega 3. premierskega mandata lansko leto lansirajo v tujino. Cukijati je izpostavil kako vsa objektivne tuje analize kažejo, da se je indeks demokratičnosti in svobode pod Janševim vodstvom dvignil.

Organizacija Freedom House je npr. Sloveniji med vsemi njenimi sosedami dodelila najvišjo oceno.

Dr. France Cukjati je v Temi dneva spregovoril o odprtem pismu, naslovljenem na evropske medije, ki so ga zapisali predstavniki Zbora za republiko, Katedrale svobode in civilne iniciative Prebudimo Slovenijo. Kot so izpostavili že v pismu, je namen opozoriti na neresnice, ki se pojavljajo v evropski javnosti glede svobode medijev v Sloveniji.

Za ceno sramotenja posameznega politika, recimo premierja, pravzaprav sramotijo Slovenijo z lažmi in izmišljotinami,” je levičarsko histerijo povezano s premierjem Janezom Janšo komentiral Cukjati. Predsednik Zbora za republiko je odločno zavrnil kakršnekoli trditve o relevantnosti Janševih tvitov na svobodo medijev v Sloveniji. “Tviti pa res niso tista strateška zadeva o kateri bi se moral Evropski parlament vrtet in problematizirati, ker potem nikamor ne pridemo.”

 

Cukjati je ob tem izpostavil kako smešno je vse skupaj, če je Janša takšen diktator, kakršnega ga prikazujejo levi mediji in politični pol, odgovoren za lansiranje neresnic v tujino, obenem pa ga vsi največji mediji stalno napadajo in kritizirajo. Cukjati je mnenja, da če bi bil Janša v resnici diktator, bi vsi osrednji mediji o njemu imeli povedati samo vse dobro. To je tudi najboljši pokazatelj stopnje medijske svobode. Za razliko od Marjana Šarca, kjer se je medijem kot so Nova24TV in Demokracija zaradi kritičnosti do vlade grozilo s prenehanjem oglaševanja državnih podjetij, in se je vršil finančni pritisk, v času Janševe vlade, po vladi udarjajo vsi osrednji mediji brez najmanjših zadržkov.

Ne pričakujejo odziva na pismo


Cukjati je priznal, da odziva na poslano odprto pismo v katerem so med drugim zahtevali prenehanje širjenja enostranske propagande, ne pričakujejo. “Veste, to je mašinerija, ki se požvižga na posamezne take reakcije, a vendarle morajo začutit, da ni vse tako črno-belo kot si predstavljajo.”

Za Cukjatija je najpomembneje, da zunanji mediji zaznajo, da informacije, ki jim jih servirajo levičarski kolegi v Sloveniji, niso samo informacije, temveč je za njimi umazana igra. Cukjati namreč verjame, da evropski mediji širijo neresnice o medijski svobodi v Sloveniji zaradi nevednosti in ne zlonamerno. Predsednik Zbora za republiko ugotavlja, da se je levica v Sloveniji v zadnjih 10 letih histerizirala. Po Cukjatijevem mnenju je to razlog zakaj ob tokratnem predsedovanju Slovenije EU prihaja do lansiranja takšnih laži, kar naj se ne bi dogajalo ob prvem predsedovanju Slovenije EU.

Ivan Šokić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button