Slovenija

[Video] Petkovi protestniki in njihov odnos do policistov

V petek so na Prešernovem trgu v Ljubljani potekali protivladni protesti. Priloženi videoposnetek, ki ga je posnel novinar naše medijske hiše, dobro kaže, kakšen odnos imajo petkovi protivladni protestniki do policistov in kakšen je njihov kulturni/nekulturni domet. 

 

Iz posnetka je dobro razvidno, kako policist protestnike nagovarja prek zvočnika, oni pa ga želijo neolikano, brez kančka spoštovanja povsem preglasiti. To kaže na skrajno aroganten, prvorazredni odnos in da gre za resnični “zametek drhali”, kot bi se izrazil slavni tranzicijski penolog iz miljeja Foruma 21 – Dragan Petrovec, ki leve aktiviste občasno tudi sam počasti z obiskom in nagovorom. Na posnetku lahko vidimo, kako se šopirijo.

Ena izmed protestnic v zrelih letih, za katero bi človek pričakoval kanček dostojnosti in spodobnosti, pa se je “pomladila”. Izkazala se je namreč s svojim poživaljenim obnašanjem. Na posnetku lahko vidimo, kako se napihuje kot žaba in tuli. Seveda na protestu nista manjkala niti neuradni vodji Jaša Jenull in Tea Jarc. Znano je tudi, da so protestniki s kredo pisali po Prešernovem spomeniku. To je ta njihova veličastna kultura. Včerajšnji protest je bil sicer zastavljen tudi kot propagandni dogodek pred nedeljskim referendumom.

Odnos do policistov

Pred dnevi (7. julija 2021) pa smo bili priča še bolj perverzni, prostaški akciji levih ekstremistov, ki se je glasila “Pljuni in se nasmehni, tako bo dan lepši”. V nadaljevanju pa so organizatorji podle akcije še pojasnili: “Akcija, pljuni v obraz, politikom, nastavljeni stroki, novinarjem, policajem, županom in županjam …” V civilni iniciativi Maske dol so se ob tem celo pohvalili, da je bila večina poslancev popljuvanih pred parlamentom. O dogodku so spregovorili tudi poslanci, ki so bili žrtve tovrstne akcije. Denimo vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je v sredo v večernih urah zapuščal poslopje državnega zbora in opazil, da je ob poslopju kar nekaj policistov. Da bi se izognil protestnikom z brutalnim zasramovanjem in grožnjami, se je do svojega stanovanja namenil po drugi poti.

Na prehodu čez cesto so ga že pričakali agresivneži, ki so vpili nanj in ga spraševali, kako je glasoval. Odgovoril je, da tako kot vedno – torej po svoji vesti. Ko je dobil pljunek v obraz, se je Horvat ustavil, nato pa so ga spustili naprej, je zapisal Horvat v opisu nasilnega dogodka, ki ga je objavil novinar Bojan Požar. Glede na to, da naj bi bilo v bližini precej policistov, je sicer nenavadno, da ti niso posredovali. S pljuvanjem poslancev se je na posnetku pohvalila tudi Anica Bidar, ki je pojasnila, da so na tak način protestirali proti sprejetju zakona o nalezljivih boleznih. Gre torej ponovno za dvojna merila, si levičarji resnično lahko privoščijo prav vse?

Poživaljeni protestniki so na petkovem protestnem shodu tulili na policijo. (Foto: Twitter)

Kulturni/nekulturni domet petkovih protestnikov na Prešernovem trgu: “Janša jedi govno”. (Foto: Twitter)

Kajakašica Tea Jarc. (Foto: Twitter)

Umetnik in levi aktivist Andrej Rozman Roza, ki ga obilno financiramo davkoplačevalci. (Foto: Twitter)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button