Informer
Spletni posrednik informacij

Veste, vsi imamo dovolj

0

Ja, vsi imamo dovolj epidemije, bolezni, smrti, ukrepov… Ukrepov, ki so hočeš nočeš, vsem nam spremenili življenje.

 

Potrpljenje pa, velike večine nas, ne mineva zaradi dolgosti trajanja ukrepov in pandemije, tudi zaradi vlade ne, saj je vlada Janeza Janše po desetih letih levega poblaznelega vladanja pravi balzam za duše ljudi po Sloveniji, potrpljenje nas zapušča predvsem zaradi protestov. Protestov tistih, ki vlado rušijo zaradi ukrepov. Protestov tistih, ki ukrepov ne upoštevajo iz otroškega kljubovanja samo zato, ker vlade ne marajo. Protestov tistih, ki pravijo, da je epidemija laž.

Potrpljenje mineva tiste, ki vlado podpirajo in ukrepe upoštevajo predvsem zaradi stoične drže organov pregona. Položnice bodo napisali po identifikaciji preko foto materialov. Super, kazen je zaslužena. Ampak, apatična drža policije na teh shodih res bode v oči. Tisoč glavo množico preko megafona opozarjajo naj držijo varnostno razdaljo in naj nadenejo maske. Množica pa se objame in zapoje. Top! Veste, položnica po pošti in opozorila na mestu dogajanja, niso in ne bodo preprečile morebitnega širjenja koronavirusa, če bi protestni shod korona bedakov  razgnali bi bilo več efekta, tako pa ste le opazovali. Stali ste tam, kot lipovi bogovi in gledali ljudi, ki bodo v kratkem napolnili slovenske bolnišnice, preobremenili že tako preobremenjeno zdravstveno osebje, regijo pa pobarvali v črno.

Protestirajo, ker želijo normalno življenje nazaj, a dokler bodo širili epidemijo se Slovenija ne bo vrnila v tirnice starega načina življenja.

Protestirajo in širijo virus, opozicija, ki proteste opazuje, pa ne le opazuje, marsikaterega se je tudi udeležila in nanje vabila pa vlado ruši zaradi visoke smrtnosti v epidemiji. Njihova sprijenost je kot dno pekla, brezmejna je.

Veste, dovolj je… dovolj je »zajebavanja« ljudi, ki delajo in imajo vsa dovoljenja za prehode regij in meje iz strani organov in inšpektorjev medtem, ko apatično spremljajo protestniška zbiranja na trgih po slovenskih mestih v času, ko je država v splošnem lockdownu.

Se ponavlja leto 2012, ko je na mariborskih jogurt vstajah sodeloval tudi sam direktor PU Maribor?

Ponavljam, virus se širi zaradi gibanja ljudi, njegovo širjenje omejimo z maskami in omejenim gibanjem, cepljenjem. Epidemije ne ustavljajo in omejujejo njenega širjenja položnice, ki so poslane naknadno. Škoda včeraj je že storjena, upam, da policija napake danes, ob še enem napovedanem shodu ne bo ponovila in bo protestnike razgnala.

Ljudje doma jim bomo hvaležni, predvsem pa jim bo hvaležno zdravstveno osebje.

Foto Pixabay
Izvor/Avtor NTA
Objavite komentar