Svet

V ZDA lahko rečeš, da obstaja zahodna, krščanska, “belska” civilizacija le, če dodaš, da gre za judeokrščansko in odbiješ “belsko”

Michael Knowles, eden stebrov Daily Wire – ja, je komentiral precej strašljivi disput med Marcom Lamontom Hillom in Christopherjem Rufom, kjer naj bi slednji bil nasprotnik poučevanja kritične teorije rase, po domače, marksizma za črnce.

Črnski voditelj mu je postavil precej jasno vprašanje, če lahko pove, kaj je dobrega na tem, da si bel. To vprašanje je v državi, ki jo vodi ideologija protibelskega marksizma, seveda past. Odgovor bi lahko bil naštevanje vseh civilizacijskih dosežkov belcev, ki si jih danes prisvajajo vse rase in vse etnicitete, še zlasti (J)judje kot je Knowlesov šef, Ben Shapiro.

Dejstvo je, da v ZDA, pogojno rečeno, lahko govoriš o zahodni, morda celo evropski civilizaciji, vse dokler dodaš, da je to judeokrščanska civilizacija. In kakor hitro bi Rufo pričel z naštevanjem, od filozofije, književnosti, arhitekture, umetnsti, in tako naprej, bi bil proglašen za supremacista. Ker zahodna civilizacija, ki je PREDVSEM evropska, krčanska, belska, dobesedno je tako zelo superiorna vsem drugim, da druge ob njej pač izgledajo majhne. In medtem ko so (J)judje tesno povezani z zatonom evropske civilizacije, ki ga včasih paradoksalno imenujemo tudi njen višek, z “judeoameriškim imperijem” – ne, njihov “vložek” v evropsko ni dovolj velik, da bi si zaslužili predpono judeo v suplenci za evropsko oziroma belsko, judeokrščansko.

Aleš Ernecl, glavni in odgovorni urednik NTA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button