Svet

V Veliki Britaniji napovedali večjo prisotnost policije na ulicah, ki bo skrbela za spoštovanje proticovid ukrepov

Britanske oblasti nadaljujejo z uvajanjem vedno strožjih ukrepov sredi pandemije covid-19, ki se na Otoku ne umirja. Policija je nedavno vdrla na nelegalno rave zabavo, ki se je odvijala na strehi stavbe v Southwarku na jugovzhodu Londona.

 

Podobno je bilo okoli sto posameznikov pridržanih zaradi udeležbe na nelegalni zabavi v Hertfordshiru potem ko so prezrli opozorila policije. Ministrica za notranje zadeve je izpostavila, da so policisti pisali globe in opravili več aretacij zaradi kršitev ukrepov za zajezitev pandemije covid-19.

Britanska notranja ministrica Priti Patel je v četrtek, 14. januarja 2021 opozorila, da je policija pripravljena vztrajati pri zagotavljanju doslednega spoštovanja ukrepov za zajezitev pandemije covid-19. Nova svarila prihajajo v času, ko britansko javnost presenečajo novice o vrsti ilegalnih zabav, ki jih je prekinila policija.

Da bi se začelo dosledneje spoštovati ukrepe proti covid-19, na notranjem ministrstvu napovedujejo veliko oglasno kampanjo. Do nove kampanje prihaja ravno v času, ko se je začelo število okužb manjšati, a je zato prišlo do novih dnevnih rekordov po številu smrti, ki jih je bilo 13. januarja 2021 1.564.

Neokusno žuranje
Zabave, ki jih je prekinila policija, so bile po pisanju Daily Mail “v celoti nesprejemljive”, a Patelova poudarja, da vlada ne želi narediti zaprtja države še težjega kot je že, a vseeno bo policija bolj dosledno pisala kazni.

Britanska notranja ministrica Priti Patel (foto: EPA)

“Pomembno je uveljaviti ta pravila,” je med gostovanjem v jutranji oddaji na ITV povedala Patelova in napovedala, da bodo ljudje lahko v naslednjih dneh na ulicah videli več policistov.

Patelova se je ob tem obregnila tudi ob športno aktivnost. Poudarila je, da je športna aktivnost pomembna, a to ne bi smeli izrabljati za druženje, poudarek je na individualni fizični aktivnosti, ne pa izrabljanju športa za druženje.

Zaostrovanja ukrepov ne bo, zgolj bolj dosledno izvajanje
Vsemu navkljub in povečani policijski aktivnosti pa ni pričakovati novih dodatnih ukrepov, saj naj bi v državi končno prišli do točke, kjer število novih okužb s covid-19 začenja stagnirati.

Ivan Šokić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button