Svet

Dvojna merila: V državah EU lahko policija protestnike grobo obravnava brez javnih obsodb VIDEO

V  EU niso nič kaj nežni do protestnikov. Si predstavljate, da bi tak posnetek nastal v Ljubljani ali v Varšavi? Takoj fašizem pa to. Zaustavitev EU sredstev. Antifa solidarnost. ipd.” je predsednik vlade Janez Janša zapisal ob krvavem protestniškem prizoru z Nizozemske, s tem pa opozoril na dvojna merila, ki so v veljavi za “prvorazredne” in “drugorazredne” članice EU.

 

Predsednik vlade Janez Janša je tokrat opozoril na dvojna merila, ki veljajo v EU za “prvorazredne” oziroma “jedrne” in drugorazredne” oziroma “nejedrne” države EU. Kot lahko vidimo na kratkem videoposnetku, ki je nastal v režiji tiskovne agencije Reuters, je bila na protestih na Nizozemskem, v mestu Eindhoven, protestnica deležna resnične brutalnosti tamkajšnje policije.

Ta jo je namreč z vodnim topom zadela naravnost v glavo, da je z obrazom udarila v betonsko steno, ob čemer jo je odnesla s hudimi obraznimi poškodbami. Janša je ob tem izpostavil dvoličnost znotraj bloka evropskih držav. Če bi se namreč kaj podobnega pripetilo na Poljskem ali v Sloveniji, bi v zrak nemudoma skočili bruseljski in še kakšni drugi birokratski pravičniki ter “fašizem” ostro obsodili. Poleg tega bi se v javnosti v hipu razlegli pozivi k zaustavitvi evropskih sredstev pa tudi pozivi k solidarnosti z Antifa, demonstranti itd.

 

Domen Mezeg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button