Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Covid19

V četrtek 17 okužb, umrla ena oseba, v karanteni 41 otrok

8aa3405e6f600667d3b2f5e0f81c4b2d
Foto: Profimedia/simbolična slika

V četrtek so potrdili 17 okužb z novim koronavirusom, umrla ena nova oseba. Naredili so 917 testov. V sredo so potrdili 24 okužb, v torek in ponedeljek pa po 14 okužb. V karanteni je župan Rogatca Martin Mikolič, ki je bil v stiku z okuženo osebo.

V bolnišnicah se zdravi 25 oseb, od tega pet na intenzivni negi. V sredo so potrdili 24 okužb, v torek in ponedeljek pa po 14 okužb.

V slatinskem vrtcu še dve okužbi, 41 otrok v karanteni

V enoti Izvir Vrtca Rogaška Slatina so v sredo zabeležili prvo okužbo z novim koronavirusom pri otroku, v četrtek pa še dve okužbi pri strokovnih delavkah. V karanteni je tako 41 otrok in šest zaposlenih, je danes za STA povedala ravnateljica vrtca Majda Plavčak.

Kot je dejala Plavčakova, so v vrtcu zaprli tri igralnice, umivalnico in enega izmed vhodov oz. so zaprli tisti del vrtca, kjer so zaznali okužbo. Vrtec je še vedno odprt, otroci pa lahko vstopajo skozi pet preostalih vhodov, piše STA. V vrtcu so v stalnem stiku z Nacionalnih inštitutom za javno zdravje, v četrtek pa so z zunanjimi izvajalci opravili temeljito razkuževanje prostorov, v katerem so bivale okužene osebe.

Okužena je županova tašča

V karanteni je tudi župan Rogatca Martin Mikolič, ki je bil v stiku z okuženo osebo. Mikolič je za STA povedal, da je v karanteni skupaj s soprogo, ker sta bila v stiku s taščo, ki pa je okužena z novim koronavirusom. Za zdaj se počuti dobro, testiral se ni, karantena pa se mu bo iztekla v četrtek.

 

V Hrastniku brez novih okužb

V Domu starejših Hrastnik so medtem v četrtek odvzeli pet brisov zaradi morebitnih okužb z novim koronavirusom, in šest brisov pri občanih. Vsi brisi so bili negativni, so danes sporočili s hrastniške občine.

Vse skupaj so v Sloveniji do zdaj potrdili 2.139 okužb, umrlo je 118 ljudi, naredili pa so 130.612 testov.

Polovica okužb se zgodi v podjetjih

V četrtek je namestnica vladnega govorca za covid-19 Špela Horjak dejala, da je 50 odstotkov vseh sredinih in torkovih okužb v delovnih organizacijah. Pozvala je k spoštovanju samozaščitnih ukrepov za preprečevanje nadaljnjega širjenja virusa tako v zasebnem življenju kot tudi v službi.

 

Siol.net

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...