Informer
Spletni posrednik informacij

V Belgiji se nenošenje mask strogo kaznuje, pa nihče ne očita vladi, da uvaja policijsko diktaturo

0

V Belgiji so maske obvezne tudi na ulicah, nenošenje mask pa se strogo kaznuje. Policija za nadzor spoštovanja pravil na tržnicah uporablja tudi drone, pri tem pa nihče ne očita vladi, da uvaja policijsko diktaturo, je na Twitter zapisala evropska poslanka Romana Tomc.

Policija je v Anderlechtu v Belgiji začela uporabljati drone za nadzor množice na nedeljski tržnici zaradi kontrole morebitnih kršitev pravil za preprečevanje širjenja koronavirusa. Na tržnici, ki je velika 25 hektarjev, je število obiskovalcev omejeno na 3200. Župan Anderlechta Fabrice Cumps je dejal, da zaradi take velikosti in množice učinkovita kontrola ni mogoča – zato so se odločili, da bodo uporabili dva drona za boljši pregled nad situacijo.

Če dron zazna situacijo, v kateri ni opaziti fizičnega distanciranja in nošenja mask, lahko policija poveča sliko  in identificira zadevno osebo ali skupino in nato pošlje uradnika na teren, da posreduje.

Več na POVEZAVI.

Tudi v Avstraliji so za neupoštevanje pravil proti širjenju koronavirusa v veljavi stroge kazni: za nenošenje maske 1500 oz. 1700 avstralskih dolarjev, za kršenje karantene – 5000 AUD.

Objavite komentar