Informer
Spletni posrednik informacij

Usmrtili psa, ki je ubil deklico. Obdukcija pokazala – pes je kriv?

0

Po poročanju večih medijev so psa, je napadel deklico, ki je kasneje umrla, v četrtek uspavali v zavetišču, kjer so zanj skrbeli po tragediji.

Psa so usmrtili. Kaj je pokazala obdukcija?

[color-box color=”blue”] Obdukcija po smrti osemletne deklice, ki jo je 17. marca v Mengšu pogrizel pes, je po neuradnih informacijah časnika Večer pokazala, da so smrt povzročili ugrizi.[/color-box]

Odločbo o usmrtitvi psa je veterinarska inšpektorica Darja Orter Kolšek v četrtek izdala Zavetišču Meli v Trebnjem, kjer so po tragediji skrbeli za psa. Na odločbo se je odvetnica Monika Poje, ki zastopa lastnike psa, pritožila. Lastniki so si namreč prizadevali, da mešanca med rotvajlerjem in nemškim ovčarjem ne bi usmrtili.

Na kmetijskem ministrstvu so navedli, da je bila odločba o usmrtitvi izdana po pridobitvi poročila zdravnika, ki je obravnaval smrt deklice, ter da “zoper odločbo uradnega veterinarja, ki je bila izdana na podlagi zakona o zaščiti živali, pritožba ne zadrži izvršitve, niti ni dopusten predlog za odlog izvršitve odločbe, gre za izvršljivo odločbo”. Pooblaščenka družine, ki je lastnica psa, je za časopis dejala, da z obdukcijskim zapisnikom lastniki niso bili seznanjeni, piše SIOL.

Po navedbah policije se je osemletnica 17. marca na dvorišču stanovanjske hiše v Mengšu približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo. Pes je deklico napadel in ogrizel, ta pa je kasneje zaradi poškodb na kraju umrla. Dvorišče stanovanjske hiše je bilo sicer ograjeno, a so bila dvoriščna vrata odprta.

MG

Objavite komentar