Slovenija

Urban Purgar uradno odstopil kot predsednik Društva za promocijo tradicionalnih vrednot

Potem ko smo včeraj poročali, da je Urban Purgar, predsednik Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, po sestanku s člani odstopil, je danes podal tudi uradno izjavo.

 

Zapisal je, da se je za to potezo odločil, ker se nekateri člani ne strinjajo z izjavami, ki jih je objavil na družbenem omrežju in so jih določeni mediji vzeli iz konteksta ter uporabili proti njemu.

»Glede na to, da je delovanje društva v mojem interesu, saj sem mnenja, da lahko veliko doprinese slovenski družbi, ne želim, da medijski pogrom nad menoj vpliva na delovanje društva, člane društva in odnose med njimi in oblati njegovo ime. Verjamem, da bo moj naslednik opravljal delo z enakim zanosom, kot sem ga sam,« je dodal Purgar.

 

Novega predsednika bo društvo volilo 19. septembra.

Spomnimo. Urban Purgar (tudi odgovorni urednik Nacionalne tiskovne agencije) je s provokativnim zapisom, da je Hitler heroj, zelo razburil leve fašiste. Slednji so zahtevali, da se društvu odvzame status kulturne organizacije v javnem interesu.

Poslanske skupine SD, LMŠ, Levica, SAB in NeP so sicer vložile zahtevo za sklic skupne nujne seje komisije DZ za peticije, človekove pravice in enake možnosti in odbora DZ za kulturo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button