Covid19

To so najnovejši podatki o koronavirusu v Sloveniji

V nedeljo smo v Sloveniji ob opravljenih 1.842 testih PCR potrdili 290 novih okužb s koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 15,7-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 6.491 hitrih testov. Včeraj so zaradi posledic koronavirusne bolezni umrle štiri osebe.

Po podatkih Sledilnika Covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, imamo v Sloveniji trenutno 10.635 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom. Povprečje pozitivnih testov zadnjih sedmih dni je 825,1, kar kaže na 1,5-odstotni prirast.

Pred tednom dni so potrdili 205 novih okužb s koronavirusom, to nedeljo pa kar 290. Včeraj je bilo hospitaliziranih 43 oseb. Skupno se v slovenskih bolnišnicah tako zdravi 494 covidnih bolnikov, od tega 95 ljudi potrebuje intenzivno nego. V domačo oskrbo so odpustili 18 oseb. Število smrtnih žrtev bolezni covid-19 v Sloveniji se je v nedeljo dvignilo še za štiri, vseh umrlih od začetka epidemije je že 3.976.

Se nam obetajo strožji ukrepi za zajezitev epidemije?

Slovenijo je že zajel tretji val epidemije. Stanje v državi se iz dneva v dan slabša predvsem na račun novih različic koronavirusa, v prvi vrsti angleške. Svetovalna skupina za covid-19 bo danes na rednem sestanku pretresala morebitne nove ukrepe za zajezitev epidemije. Vodja svetovalne skupine Mateja Logar je v soboto že ocenila, da smo na začetku tretjega vala epidemije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button