Informer
Spletni posrednik informacij

Težko oboroženi črnci marširali po ulicah Louisiane

0

Skupina črnske milice, ki se imenuje Not F***ing Around Coalition (NFAC) se je zbrala v mestu Lafayette, da bi prootestirali proti nasilju policije. Med drugim je NFAC skupina iskala pravico tudi za Trayforda Pellerina, črnca, ki ga je avgusta letos v Lafayettu ustrelila in pri tem ubila policija.

Več sto glava množica članov skupine Not F***ing Around Coalition (NFAC) je v soboto paradirala po ulicah, mnogi med njimi so nosili tudi težko orožje, opremljeni z zaščitno opremo. Milica se je odločila za shod v mesu, potem ko naj bi jim prek Facebooka grozil louisianski kongresnik.

Vodja skupine NFAC, samooklicani Grandmaster Jay, je v okviru shoda imel tudi govor. Med drugim je povedal, da slogan Ameriškega predsednika Donalda Trumpa “Naredimo Ameriko spet veliko,” ne velja za pripadnike črnske manjšine. “Ne pomnim, da bi bila Amerika kdaj velika tudi za nas,” je dejal Granmaster Jay, množica pa je ob tem vzklikala parolo “Black Power!

grandmasterjay
Grandmaster Jay (Foto: Youtube)

Shod se je sicer končal miroljubno, je bil pa en pripadnik skupine pridržan, ker se mu je orožje nenamerno sprožilo. Po incidentu je skupina NFAC zatrdila, da omenjeni posameznik, sploh ni član njihove organizacije. Spomnimo, Združene države že nekaj časa spremljajo protirasistično obarvane demonstracije, ki so bile prvotno sprožene zaradi smrti kriminalca Georga Floyda, ki ga je ob aretaciji ubil policist.

Objavite komentar