Slovenija

Televizijski voditelj Marko Potrč, znan tudi kot pristaš teorij zarote, ki se zadnje čase spopada z “zaroto novega koronavirusa”

Nedavno se je namreč tudi on pridružil “Facebook strokovnjakom”, ki očitno vedo precej več kot stroka, in ki javnost na družabnih omrežjih poučujejo o resnični (ne)nevarnosti koronavirusa. “Številke ne kažejo na apokalipso“, meni Potrč, in dodaja da je covid-19 prej epidemija laboratorijskih izvidov, kot pa epidemija dejanske bolezni. Za vsako izrečeno besedo v javnosti, pa se je potrebno zavedati posledic, meni vodilna slovenska infektologinja Bojana Beović, ki hkrati opozarja na nevarnost tovrstnega početja.

Od dobro obveščenega in zanesljivega vira smo izvedeli, da se “anticovid” influencerji med seboj povezujejo in nagovarjajo še druge znane Slovence, naj se jim pridružijo pri njihovi kampanji proti nošenju mask. Kot smo že poročali, smo v zadnjem času priča porastu števila vplivnežev, ki se na družabnih omrežjih pojavljajo kot strokovnjaki za covid-19. Javnosti vsiljujejo svoje mnenje o tem, da je novi koronavirus prevara in, da nas oblasti želijo prepričati, da je precej bolj nevaren, kot je v resnici. Werner in njegova žena Andreja BrozovićMarko Potrč, Tanja RibičDejan Bojič, to je le nekaj imen, ki se v javnosti pojavljajo in spodbujajo k neuporabi mask.

 

 

Domen Mezeg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button