Informer
Spletni posrednik informacij

Tanja Fajon ukradla židovsko vilo? Tako o njej govorijo na srbski televiziji! VIDEO

0

Na srbski komercialni televiziji Happy je nastopil urednik Informerja Dragan J. Vučičević. Ob koncu oddaje je beseda nanesla na evropsko poslanko in predsednico SD Tanjo Fajon.

Kaj si Srbi mislijo o Tanji Fajon?

V slovenski javnosti se že dlje časa pojavlja polemika o “ukradeni” judovski vili Moskovič, v kateri domuje politična stranka Socialnih demokratov. Stranka pod vodstvom evropske poslanke Tanje Fajon je večkrat zanikala sporni nakup judovske vile. Ob pomoči slovenskih osrednjih medijev je bila sporna vila dlje časa za slovensko javnost pometena pod preprogo. Prejšnji teden pa je presenetilo pismo Evropske judovske skupnosti, ki zahteva, da se vrne vila v last slovenske judovske skupnosti.

Za Tanjo Fajon pa ne najdejo veliko lepih besed trenutni srbski politični vrh. Prav srbski predsednik Aleksander Vučić je pred tedni povedal, da bo o Tanji Fajon in spornem domovanju stranke SD obvestil evropsko javnost. Enako zahtevajo od nje tudi v Judovski skupnosti Slovenije, da je bila vila pravno legalno dobljena, a po načelih revolucionarnega prava povojne Jugoslavije. O vlogi predsednice stranke SD, so kritično spregovorili na eni izmed srbskih komercialnih televizij. O njej je največ kritičnih besed izrekel urednik Informerja Dragan J. Vučičevič. “Kdo je Tanja Fajon, ki nam predava o tem, da v Srbiji ni vladavine prava.”

V Srbiji so že dlje časa na bojni nogi s Tanjo Fajon, saj je ta vodja delegacije Evropskega parlamenta za približevanje Srbije Evropski uniji. Vendar Fajonovi po glavi hodijo bolj politične spletke doma in Balkanu. Tako poleg odličnih vezi z Djilasom vzdržuje s spornim makedonskim premierjem Zoranom Zaevem. Enako so ji spletkarjenje očitali v omenjeni oddaji.

Tako se je Vučičević večkrat vprašal, če se Fajonova ne sramuje svojih dejanj. Ne more verjeti, da se voditeljica SD zavzema za človekove pravice in vladavino prava, a sama ne priznava dolgoletne zgodovinske resnice o vili Moskovič.

Objavite komentar