Informer
Spletni posrednik informacij

Tanja Fajon si spet koplje lastno jamo!

0

Voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon bo zahtevala, da se proti Sloveniji sproži uredba o pogojevanju spoštovanja vladavine prava. V primeru izglasovanega predloga Slovenija ne bi bila upravičena prejemati evropska sredstva.

Voditeljica opozicijske stranke Tanja Fajon spet grozi, da bo v EU parlamentu dosegla, da se Sloveniji onemogoči črpanje evropskih sredstev. Tako se bo spet zavzela, da se proti Sloveniji sproži mehanizem uredbe o “vladavine prava”. To je svojevrsten paradoks, ko se državljanka Slovenije bori zato, da se njeni državi onemogoči črpanje potrebnih evropskih sredstev za nadaljni razvoj  države.

Voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon se intezivno pripravlja na prihajajoče parlamentarne volitve. Pri tem ne izbira sredstev. Vsekakor kažejo njene določene poteze na pomanjkanje politične higiene in kulture.

Na družabnem omrežju Twitter je med drugim zapisala, da se bo zavzela kot evropska poslanka za sprožitev mehanizma o vladavini prava v Sloveniji. V primeru, da bi evropski poslanci sprejeli ta predlog, se Slovenija lahko poslovi od načrtovanih in obljubljenih evropskih sredstev. Slovenija je bila zelo uspešna, saj si je zaradi taktičnega premika ( višjegrajske države plus Avstrija) zagotovila rekordnih 10 milijard sredstev v obdobju 2021-2027. Spomnite se na “zaskrbljeno” Tanjo, kako je paničarila v osredjih slovenskih medijih, da bi Slovenija morala v pogajanjih sodelovati z jedrnimi državami EU. Rezultat jedrne politike v preteklih treh levih vlad je bil zelo viden. Slovenija je redno uvrščala na rep držav, ki so počrpala najmanj sredstev.

 

Sedanja vladi je uspelo ob prvem dnevu predsedovanja uspešno predložiti prvi načrt za črpanja evropskih sredstev. Takrat je afero zakuhala Tanjinja ljubljenka, dr. Emilija Stojanov Duh z izjavo, da je v sedanjem načrtu premalo sredstev namenjeni digitalizaciji in zelenim energijam. Njena izjava se je hitro izkazala za laž, saj sta jo z dejstvi in dokazi demantirala tako minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko dr. Zvonko Černač in kot njegova desna roka, državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs.

Če tej vladi ne moremo očitati, da je v zelo kratkem času sprožila veliko pomembnih projektov na področju infrastrukture ( drugi tir, tretja razvojna os, logistični center Maribor itd…) in sociale (gradnja domov za starejše). Delajo vse to, kar so pretekle leve vlade obljubljale desetletje, a ni bilo nič iz tega. Raje so vlagali davkoplačevalski denar v študije.

Ja, kot vsaka država v času epidemije se je tudi Slovenija zadolžila. Vendar se je sedanji vladi uspelo zadolžiti po negativni obrestni meri in je letno plačevanje Slovenije iz ene milijarde evrov za obresti v enem letu spravila že na sedemsto milijonov evrov.

Enako ji je uspelo v tem četrletju zabeležiti 16- odstotno gospodarsko rast, kar le nakazuje, da slovensko gospodarstvo dobro deluje. Še en podatek, ki boli Fajonovo je tudi najnižja zabeležena brezposelnost v Sloveniji. Za razliko od preteklih levih vlad, kjer so se tranzicijski veljaki tepli med sabo je Janševa vlada kljub borbi z epidemijo zelo operativna in uspešna.

Tanja, opravi državljansko dolžnost in si ne koplji lastne politične jame!

Luka Perš

Foto Tanja Fajon. (Foto: Facebook)
Izvor/Avtor Prava.si
Objavite komentar