Informer
Spletni posrednik informacij

Tanja Fajon se je ujela v lastno past! Kranjskim volivcem SD prekipelo zaradi priseljevanja tujcev v Kranj!

0

Ali bo voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon spremenila mnenje o ilegalnih migracijah po srečanju s svojimi volivci v Kranju? Prav v času župana iz stranke SD, Matjaža Rakovca, se je gorenjska prestolnica spremenila v “Kosovdan”!

 

V Kranju sem danes slišala veliko idej in želja. Precej ljudi pa mi je izrazilo tudi zaskrbljenost zaradi priseljevanja tujcev in zlorab slovenskega socialnega sistema v tem mestu. In njihove upravičene skrbi razumem,” je zapisala na svojem profilu Facebook predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon. Ali je to dokončna napoved, da je vneta zagovornica multikulturnosti in integracije nezakonitih migrantov končno priznala svojo dolgoletno zmoto?

Teorija multikulturne družbe se na papirju lepo sliši. Avtor je o tem veliko poslušal v času svojega študija, ko je to poslušal na predavanjih nekdanjega ministra za šolstvo v vladah Alenke Bratušek in Marjana Šarcadr. Jerneja Pikala.

Žal se je izkazalo, da integracija nezakonitih priseljencev iz Afrike in Bližnjega vzhoda ne poteka tako gladko, kot so si teoretiki multikulturalizma predstavljali. V preteklosti se je velikokrat poročalo o zločinih, ki so jih nezakoniti migranti zagrešili širom Evrope.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

 

Sedaj je še prekipelo večno mirnim Skandinavcem! Danska premierka Mette Frederiksen napovedala ostro protimigracijsko politiko!

Prišlo je tako daleč, da je večnim in potrpežljivim Skandinavcem dokončno prekipelo. V zadnjih mesecih se je javno najbolj izpostavila sedanja danska premierka, socialna demokratka Mette Frederiksen. Njene ideje za ustavitev ilegalnih migracij pa se izkazujejo za zelo pravilne in bi jih lahko v kratkem prevzela celotna Evropska Unija. Poteze danske premierke pa je obsodila na Twitterju Fajonova, ki pripada iz iste politične evropske skupine.

Glede na njen zapis na Facebooku lahko sklepamo, da je Fajonova spet pripravljena za politične točke drastično spremeniti svojo politično držo za prihajajoče parlamentarne volitve.

 

Ne smete pozabiti, da je Fajonova del svoje kampanje za evropsko poslanko leta 2019 gradila naobljubah, da bodo lahko prebivalci Kosova in Albanije v EU potovali veliko lažje kot do sedaj, brez vizumov. Kljub njenemu zapisu lahko mirno trdimo, da je šlo za še en račun brez krčamarja.

Zakaj se je “Kransterdam” spremenil v “Kosovdan”?

Gorenjska prestolnica je bila zaradi znanih kraljev droge (heroinski kralj Gorenjske Matjaž Hartman), velikokrat poimenovana za Kransterdam. A se je prestolnica Gorenjske pod vodstvom župana Matjaža Rakoveca spremenila v t.i. Kosovdan. Rakovec, dolgoletni član stranke Socialnih demokratov, je dopustil, da se je v Kranju naenkrat pojavilo veliko prebivalcev iz Kosova.

Prav novodobno podobo Kranja je v preteklosti odlično predstavil novinar Reporterja Nenad Glücks v člankih  Kako je Kranj postal Kosovo republika? in Na ulicah Kranja se bolj pogosto sliši albanščina kot slovenščina, tako pa se Kosovci delajo norca iz Slovenije in zlorabljajo naše socialne ugodnosti.

V obeh člankih je nazorno prikazano, kako se število prebivalcev iz Kosova nezadržno povečuje. Del občanov Kranja pa je zaradi stalne govorice albanskega jezika na kranjskih ulicah poimenovalo Kranj za Republiko Kranj.

 Nekdanji načelnik UE Kranj Matjaž Dovžan. Pod njegovim vodstvom je UE Kranj množično izdajala dovoljenja za stalno in začasno prebivanje prebivalcem Kosova. (Foto: Posnetek zaslona-Gorenjski glas)  

Nekdanji načelnik UE Kranj Matjaž Dovžan. Pod njegovim vodstvom je UE Kranj množično izdajala dovoljenja za stalno in začasno prebivanje prebivalcem Kosova. (Foto: Posnetek zaslona-Gorenjski glas)

Po podatkih Upravne enote Kranj so pod vodstvom načelnika Matjaža Dovžana (ta je zapustil položaj avgusta 2020) le v letu 2019 izdali oziroma podaljšali 558 dovoljenj za začasno prebivanje družinskim članom od Kosovcev, ki imajo dovoljenja za stalno ali začasno prebivanje.

Ministrstvo za notranje zadeve je za dan 25. junij 2020 predstavil sledeče podatke o prebivalcih Kosova v Sloveniji. Dovoljenje za prebivanje v Sloveniji je imelo 4463 državljanov Kosova, ki jim ga je izdala UE Kranj pod vodstvom Dovžana. Od tega je dovoljenje za stalno prebivanje dobilo 1980 državljanov Kosova, začasno pa 2483 Kosovcev v Sloveniji.

Na ta dan je imelo na območju UE Kranj prijavljeno stalno prebivališče 1585 državljanov Kosova, 1744 Kosovcev pa je imelo na območju UE Kranj prijavljeno začasno prebivališče je poročal Reporter.

V Kranju je ravnatelj Osnovne šole Jakoba Aljaža dopis staršem poslal kar v albanščini!

Že 20. marca 2020 je zunajparlemantarna stranka Domovinska liga (DOM) opozorila, da je z osnovne šole Jakoba Aljaža v Kranju prišel dopis v albanščini vsem staršem, tudi slovenskim. Pod njega se je podpisal ravnatelj šole iz Kranja Jože Povšin. Povšin sedaj ni več ravnatelj, od letošnjega maja je postala ravnateljica šole Lucija Rakovec. Ali je sorodstveno povezana z zdajšnjim županom Kranja, žal ne vemo.

 Dopis iz Osnovne šole Jakoba Aljaža v Kranju v albanskem jeziku. (Foto: Posnetek zaslona-Domovinska liga (DOM))  

Dopis iz Osnovne šole Jakoba Aljaža v Kranju v albanskem jeziku. (Foto: Posnetek zaslona-Domovinska liga (DOM))

Sedaj se voditeljica Socialnih demokratov dobrika kranjskim volilcem za skuhano mineštro, za katero je v največji meri odgovorna prav njena stranka.

Tanja, še ena tvoja dvolična politična poteza?

Luka Perš

Foto Facebook
Izvor/Avtor Prava.si
Objavite komentar