Politika

Tako so vam vse dobro za Božič in novo leto voščili politiki

Ob božičnem času si velikokrat voščimo, z dobrimi mislimi obdarimo naše najbližje. S skromnimi željami zapišemo pa našim najbližjim povemo, da jih imamo najraje. “Naj božična skrivnost, nedoumljiva in lepa, v vas prebudi upanje in zaupanje, da bo vse dobro. Da vse, kar se dogaja, četudi je hudo in težko, napoveduje rojstvo nečesa novega, boljšega. Verjamem, da bo tudi v časih preizkušenj, brez lučk in praznične mize, med nami razumevanje in podpora drug drugemu. In s tem moč, da premagamo vsako oviro,” je v božični poslanici sporočil predsednik vlade Janez Janša. 

“V letu, ki se izteka, je slovenska diplomacija z vsemi diplomati & predstavništvi skrbela, da je Slovenijo umestila na svetovni zemljevid. Vesel sem, da smo prispevali k uspehu in prepoznavnosti Slovenije Vsem našim prebivalcem vesele božične praznike in lepo 2021!,” je zapisal minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar.

 

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je zapisal naslednje: “Spoštovani, vem, da bomo izkušnjo letošnjega leta znali pravično presojati šele čez nekaj časa. A si želim, da bi znali prave junake leta ceniti še sedaj. Zato hvala vsem, ki ste vložili ogromne napore v to, da je slovensko gospodarstvo vzdržalo pritiske valov pandemije. Mnoga gospodarstva so pod njimi klecnila, naše je obstalo. Hvala vsem za partnerstva in sodelovanja, ki so pomembna danes in bodo še pomembnejša jutri. Hvala tudi za vse dobre nasvete in pravične kritike, ki ste jih naslavljali name. S tako korektnim dialogom nas ne sme biti strah tudi še tako zahtevnih izzivov. Ostanite zdravi in odločeni v tem, da naše gospodarstvo skupaj dvignemo zopet tja, kamor sodi: med prodorna, odgovorna in najuspešnejša gospodarstva Evrope. Srečno vam in vsem vašim zaposlenim v letu 2021!” V poslanici je Počivalšek zaželel mirne praznične dni. “Sam se bom zelo potrudil, da bodo kolikor se da umirjeni tudi na političnem prizorišču. Saj poznate moje prepričanje: zdaj ni čas za netenje viharja. Nenazadnje smo vsi na istem čolnu, na katerem piše Slovenija.”

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek (Foto: Printscreen)

Minister za obrambo Matej Tonin je v video poslanici ob božičnih in novoletnih praznikih vošči vsem zaposlenim na ministrstvu za obrambo, pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske v domovini in na misijah v tujini, številnim prostovoljkam in prostovoljcem v sistemu zaščite in reševanja ter vsem državljankam in državljanom Republike Slovenije. “V letošnjem letu ste pokazali, da se vedno lahko zanesemo na sočloveka,” je povedal. Kot je dejal v poslanici, si želi, da bi premagali epidemijo in se vrnili v normalno življenje. Poudaril je, da je veliko odvisno “od nas, od našega skupnega sodelovanja in upoštevanja ukrepov”. Verjame, da bomo skupaj zmogli in bodo prihodnje leto vse težave le še bled spomin. Za prihodnje leto je Tonin zaželel miru, medsebojnega razumevanja in strpnosti.

 

Lepim željam so se pridružili tudi na Ministrstvu za obrambo RS in na predvečer Božiča zapisali: Ob tokratni menjavi je meteorologe na Kredarici obiskal in obdaril Božiček. Vam pa želi lepe božično-novoletne praznike in vse dobro v prihajajočem letu. Hkrati vam sporoča, da se bo nocoj oglasil tudi pri vas.”

 

“Vesel božič. Ob prihajajočih praznikih vam želim obilo zdravja, sreče in osebnega zadovoljstva,” je v čestitki zapisal predsednik Državnega zbora RS Igor Zorčič.

 

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je v svojem voščilu uvodoma poudaril, da če je pot skupna, je potovanje lepše. “Hvala vsem za vaš trud v tem letu. Želim vam lepe božične praznike in srečno 2021.”

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik vsem želi miren božič in vse dobro v novem letu. Ob enem je čestital ob prihajajočem dnevu samostojnosti in enotnosti. “Srečno in ostanite zdravi!”

“Dragi naši Slovenci v zamejstvu, dragi rojaki, ki živite po vsem svetu, spoštovani vsi državljani naše domovine, leto, ki se poslavlja, je bilo resnično posebno leto. Leto, ki nas je učilo potrpežljivosti, solidarnosti in obzirnosti do sočloveka. To je bilo tudi leto, ki nas je zopet spomnilo, kako pomembni so za nas naši najbližji. Želim vam blagoslovljene božične praznike, z iskrenim upanjem, da jih boste lahko preživeli s tistimi, ki jih imate najraje; v prihajajočem letu, ko bomo ponosno in samozavestno praznovali tudi 30. letnico naše samostojne države Slovenije, pa seveda obilo zdravja vam in vsem vašim domačim ter pristnega veselja, zaradi katerih so tudi izzivi in preizkušnje, ki jih prinaša življenje, lažji,” v svoji poslanici sporoča ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch. Želi si, da naj 2021 uresniči vsa vaša pričakovanja, hrepenenja in želje, ki jih je morda s seboj nosilo že letošnje leto. “Vse dobro in srečno!”

Foto: Printscreen

“Vesele božične praznike in vse dobro v letu 2021,” v voščilu poudarja minister za razvoj in kohezijsko politiko Zvone Černač.

 

Ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič je dejala: “Naj bo prihajajoče leto namenjeno temu, da skupaj ustvarimo lepši, bolj strpen, sočuten in pravičen svet, svet po meri vseh ljudi.”

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec v novoletni poslanici ugotavlja, da smo v letošnjem letu ponovno spoznali, kako središčno pomembni so za naš obstoj ljudje. “Tisti ljudje, ki razumejo, se bodrijo, si stojijo ob strani, si pomagajo, zaupajo in verjamejo drug drugemu in drug v drugega. Tisti ljudje, ki vedo, da bo jutri spet bolje, lepše,” je dejala. Kustečeva ob vstopu v novo leto ocenjuje, da se je bilo leto, ki se počasi poslavlja, zahtevno za vse. “Polno preizkušenj, stisk, bojazni pred neznanim, pa tudi leto premislekov in drugačnosti,” je naštela. Zaželela je, naj bo prihajajoče leto obarvano s srčnostjo, prijaznostjo, razumevanjem in spoštovanjem, naj bo tudi zdravo, napolnjeno s srečo in znanjem. “Naj vas ne zapustita vera in optimizem. Skupaj bomo zmogli in znali odpreti novo poglavje svetlih, mirnih in ustvarjalnih trenutkov polne prihodnosti,” je prepričana. Zahvalila se je tudi za neprecenljiv doprinos k odgovorni družbi znanja in vsem zaželela mirne praznične dni, poroča STA.

Ministrica za izobraževanje in šport Simona Kustec. (Foto: Demokracija)

Evropski poslanec Milan Zver želi, da blagoslovljeni božični prazniki prinesejo notranjo umirjenost in družinsko harmonijo. “Ob dnevu samostojnosti in enotnosti  ponosno izobesite slovensko zastavo, novo leto pa naj vam vsem prinese zdravja, moči ter zavedanja, da zmoremo!”

 

“Želim vam vesele Božične praznike in srečno novo leto. Predvsem vam želim zdravja, ker če bo zdravje, bo tudi vse ostalo. Oziroma če bo sreča, boste imeli tudi zdravje, denar in ljubezen pa še kaj zraven,” je v voščilu zaželel prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

 

“Naj božični čas napolni vaše domove z radostjo in blagoslovom,” sporoča poslanka SDS Anja Bah Žibert in dodaja, da bodimo ob dnevu samostojnosti in enotnosti ponosni in nikoli ne pozabimo na ta veličastni trenutek.  “V letu 2021 naj spregovorijo naša srca.”

 

Poslanec NSi Jožef Horvat je vsem zaželel blagoslovljene božične praznike. “Novo leto naj vam zaznamujeta predvsem zdravje in upanje”.

 

“Naj nam Božič prinese miru, upanja in ljubezni. Odprimo svoja srca in jih napolnimo z dobrim,” sporoča poslanka SDS Eva Irgl in vsem želi vesele in blagoslovljene božične praznike.

Poslanec SDS Branko Grims je zaželel veselja poln, bel, blagoslovljen in miren Božič.

“Zdravje. Upanje. Mir. Sreča. Zadovoljstvo. Radost. Naj božične skrivnosti v nas rodijo tisto najboljše,” je v svojem voščilu zapisal poslanec SDS Jure Ferjan in ob tem zaželel ponosen dan samostojnosti in enotnosti.

“Letošnji božič je zelo drugačen. Naj vam novorojeno božje dete prinese obilo božjega blagoslova in upanja v življenje. Ponosno praznujmo dan samostojnosti, v novem letu pa vam želimo predvsem zdravja in osebnega zadovoljstva,” so zapisali v Novi Sloveniji.

Poslanec Dejan Kaloh je zapisal: “Božični čas je čas za družino, čas za stisk s presežnim in čas za upanje. Vsem Slovenkam in Slovencem želim v tej težki zdravstveni situaciji, da najdejo moč in vero v skorajšnji boljši jutri, ki ju bodo našli ravno v tem blagoslovljenem času, ki je pred nami.”

Podpredsednik Državnega zbora RS Jože Tanko in poslanka Alenka Jeraj sta zaželela vsem blagoslovljen Božič.

 

“Naj vas Božični večer navda z upanjem, mirom in radostjo,” so zapisali v krščanskem forumu stranke SDS.

 

Sara Kovač/e-Maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button