Svet

Švica: “Policisti, poskrbite za migrantsko kriminaliteto, ali pa bomo mi!”

Lokalnemu prebivalstvu v švicarskem mestu Neuchatel naj bi po poročanju Breitbarta prekipelo in so policistom postavili ultimat, naj poskrbijo za vedno večji problem migrantske kriminalitete ali pa bodo ljudje zadeve prevzeli v svoje roke.

V Neuchatelu se že nekaj časa ukvarjajo s problemom naraščanja zločinov, ki jih zagrešijo predvsem migranti severnoafriškega porekla. Zato so se ljudje odločili, da bodo vzeli stvari v svoje roke. Ultimat, ki so ga postavili policiji, so zapisali na posterje, ki so jih potem raznesli po celem mestu.

 

Švicarska nacionalna televizija je poročala, da je na posterjih bilo sporočilo, da “so ponosni, organizirani in jezni in da imajo kapacitete škodovati tistim, ki tako zelo motijo družbeni mir”. Policisti doslej še niso uspeli identificirati, kdo se skriva za posterji, poročajo pa, da se je že zgodilo nekaj napadov na migrante. Tiskovni predstavnik policije je sporočil, da “se jim zdi vsebina na postrih nesprejemljiva, saj nihče ne more zavzeti mesta policije in da njihov sistem že bere sadove”.

Sistem, o katerem je govoril tiskovni predstavnik policije, ki naj bi bral sadove, je akcija policije v zadnjem času, v kateri so aretirali 184 ljudi in uspeli prijeti kar nekaj tatov in nasilnežev. Nekaj podobnega se je pred leti dogajalo na grškem otoku Lezbosu, kjer se je lokalno prebivalstvo, ki se je počutilo zapuščeno od vseh, od države in od EU, organiziralo in vzelo stvari v svoje roke.

Nekateri policisti naj bi sicer v zadnjem času bili naklonjeni ideji, da delikvente, ki jim nova situacija ne ustreza, preprosto pustijo, da zapustijo mesto.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button