Politika

Štrukljevi šolniki pod krinko skrbi zaradi domnevne zmede obstruirajo delo ministrstva in škodujejo javnemu zdravju!

SVIZ po poročanju STA pred delnim odpiranjem šol prihodnji teden opozarja na zmedo glede testiranja zaposlenih na novi koronavirus s hitrimi testi. V sindikatu naj bi jih zmotilo, ker je prva okrožnica ministrstva testiranje priporočala, včeraj pa je ministrica Simona Kustec povedala, da bo testiranje obvezno.

 

Zanimivo, kasneje izvemo tudi, da SVIZ – a ne moti le zmeda, ampak tudi obveznost testiranja, saj naj bi bili prepričani, da argumentirano prepričevanje, da je to za vse dobro, boljše učinkuje. Na podlagi česa? Ker Štrukljev sindikat deluje politično, v službi tistih, ki želijo rušiti to vlado.

SVIZ in njegov glavni tajnik, Branimir Štrukelj opozarjata na domnevno zmedo glede testiranja, vsaj po poročanju STA sodeč. Zmedo naj bi zakuhala ministrica Simona Kustec, ker naj bi ministrstvo en dan poslalo okrožnico, v kateri naj bi priporočalo testiranje, ministrica pa naj bi drugi dan govorila o tem, da bo testiranje obvezno.

Spomnimo, “Štrukljevi šolniki” so v določenem obdobju lanskega leta, skupaj z SD – jem pozivali, da se ukine nošenje mask v šolah in s tem v veliki meri sovplivali na eksponentno rast okužb z virusom covid-19. Odkar se govori o testiranju učiteljev so ti isti “šolniki”, v veliko večji meri pa zvesti “partijski aktivisti”, na barikadah, češ, da to ne sme biti obvezno, čeprav zakonska možnost za uveljavitev obveznega testiranja obstaja.

Gre za politične poteze političnega organa
Najprej sicer dobimo informacijo, da naj bi SVIZ motila zmeda, nato informacijo, da jih ne moti zmeda, ampak odločnost ministrice, da bo šlo za obvezo. Torej, kaj jih moti? Ne zatiskajmo si oči, gre za, kot smo o tem že pisali, še eno mnogih izpostav tranzicijske levice, za katero naj bi se verjelo, da je del civilne družbe, da je apolitična, v resnici pa opravlja veliko terenska, povsem političnega dela za levico. Z ozirom na svoja pogosto skrajna stališča – kar tudi Levico.

Sindikalist Branimir Štrukelj (Foto: STA)

SVIZ naj bi imel stališče, da je argumentirano prepričevanje, da gre za skupno dobro boljše od prisile. Iz tega sklepamo, da torej niso proti testiranju per se, le proti načinu. Učiteljem želijo ohraniti obraz, želijo, da se jih obravnava kot odrasle ljudi, ki se jih da prepričati v razumne ukrepe, če so dobro argumentirani, nikakor pa se jih ne sme v to siliti – ker s tem odraslemu človeku kršiš dostojanstvo.

SVIZ svojega stališča nikjer ne argumentira, nikjer ne pove, zakaj so prepričani, o kakšnem roku govorijo, tudi STA pa seveda samo poroča – Bog ne daj, da bi spraševal, še zlasti, ko je kaj težkega potrebno vprašati izpostavo tranzicijske levice. Vsakdanja tragedija osrednjih medijev, ki so skupaj z levico že pred letom dokončno obrnili hrbet slovenskemu narodu in jim ni mar za javno zdravje, dokler lahko, oprostite kolokvialnosti, “v glavo jebejo” trenutno vlado.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button